Home » 503 Best Music Quiz Questions with Answers to Challenge Yourself and Friends
music-quiz-questions

503 Best Music Quiz Questions with Answers to Challenge Yourself and Friends

If you love music, then this music quiz questions are for you!

Everyone loves music! Some people love pop music, some love classics, some love upbeats and some are jazz fans. Music is a part of our routine so why not make music trivia questions a part of our lives?

These music quiz questions and answers are fun to ask while playing a game with your friends and family. They will also update your knowledge about different types of music which may amaze you.

Also, sharing these questions in WhatsApp groups and discussing them with your closed ones can also update your playlist. These questions revolve around every type of music so it will help you to add music in your playlist.

So, what are you waiting for? Dive into these music quiz questions and learn about music in a fun way.

Best Music Quiz Questions of All Time

If you are a music lover, challenge yourself with these music quiz questions. Try to solve them and send these music trivia questions into your friends and family online groups. Let’s have fun with these questions.

1. What singer has had a Billboard No. 1 hit in each of the last four decades?

Answer: Mariah Carey.

2. What was Freddie Mercury’s real name?

Answer: Farrokh Bulsara.

3. Who was the latest American Idol winner?

Answer: Noah Thompson.

4. Which member of the Avengers had a brief stint as a pop star?

Answer: Brie Larson.

5. What pop star wrote songs for Ariana Grande, Miley Cyrus, Britney Spears and Alice Cooper?

Answer: Kesha.

6. Before Bleachers and fun., Jack Antonoff fronted what band?

Answer: Steel Train.

7. Before Miley Cyrus recorded “Wrecking Ball,” it was offered to which singer?

Answer: Beyoncé.

8. Which artist’s entire 1985 Live Aid set consisted of just a single cover song?

Answer: Elvis Costello.

9. What rock icon was the founder of The Society for the Prevention of Cruelty to Long-haired Men?

Answer: David Bowie.

10. Keith Moon and John Entwistle of The Who are said to have inspired the name of which other classic rock band?

Answer: Led Zeppelin.

11. In The Big Lebowski, The Dude can’t stand which band?

Answer: The Eagles.

12. Who founded Motown Records?

Answer: Berry Gordy.

13. Before Phil Collins, who was the lead singer of Genesis?

Answer: Peter Gabriel.

14. What was Madonna‘s first top 10 hit?

Answer: “Holiday”.

15. What rock star moonlights as a horror movie writer and director?

Answer: Rob Zombie

16. What film did The Clash’s Joe Strummer direct starring some of his bandmates?

Answer: Cops and Robbers.

17. Eminem‘s 8 Mile is named after a road in which city?

Answer: Detroit.

18. Who was Marvin Gaye‘s duet partner?

Answer: Tammi Terrell

19.Paul McCartney credits which artist with teaching him everything he knows?

Answer: Little Richard.

20. What artists made up the supergroup The Traveling Wilburys?

Answer: George Harrison, Roy Orbison, Jeff Lynne, Tom Petty and Bob Dylan.

21. Who was the first woman ever inducted into the Rock and Roll Hall of Fame?

Answer: Aretha Franklin.

22. Paul McCartney and John Lennon wrote which Rolling Stones song?

Answer: “I Wanna Be Your Man”.

23. Which member of *NSYNC was a replacement for another who quit before they got big?

Answer: Lance Bass.

24. Believe it or not, Jimi Hendrix only had one Top 40 hit. Which song was it?

Answer: “All Along the Watchtower”.

25. Who is the only country artist to have a Top 20 hit on the Billboard Hot Country Songs chart for six straight decades?

Answer: Dolly Parton.

26. Art Garfunkel initially declined to sing one of Simon & Garfunkel’s biggest hits solo. Which song is it?

Answer: “Bridge Over Troubled Water”.

27. What was Elvis Presley‘s first No. 1 hit in the United States?

Answer: “I Forgot to Remember to Forget,”.

28. Van Halen famously banned what color M&Ms in their rider?

Answer: Brown.

29. What other legendary vocalist is a cousin of Whitney Houston?

Answer: Dionne Warwick.

 30. “The Day the Music Died” refers to the tragic deaths of which artists?

Answer: Buddy Holly, Ritchie Valens and The Big Bopper.

31. What singer is known as “The Vocal Bible?”

Answer: Brandy.

32. Which classical composer was deaf?

Answer: Ludwig van Beethoven.

33. Which rockstars were known as “The Terror Twins?”

Answer: Steve Clark and Phil Collen of Def Leppard.

34. Prince introduced his iconic symbol on the cover of which single?

Answer: “1999”.

35. What did Stevie Ray Vaughan name of his most beloved guitar?

Answer: Jimbo.

36. David Crosby says who is the best singer of all time?

Answer: Bonnie Raitt.

37. What book do The Police reference in “Don’t Stand So Close to Me?”

Answer: Lolita.

38. What video beat “Thriller” for Video of the Year at the first-ever MTV Video Music Awards?

Answer: The Cars, “You Might Think”.

39. Where was Tupac Shakur born?

Answer: East Harlem, New York.

40. Missy Elliott references what infamous celebrity couple in “Let Me Fix My Weave?”

Answer: Ben Affleck and Jennifer Lopez.

41. Who was the first woman to have four country albums reach No. 1 on the Billboard 200?

Answer: Carrie Underwood.

42. What singer was born Georgios Kyriacos Panayiotou?

Answer: George Michael.

General Music Quiz Questions

This music general knowledge quiz revolves around every type of music. This will give you a peek into every music type, so do give this general music quiz a chance.

1. Which Super Bowl Halftime Show performer was upstaged by a dancing shark?

Answer: Katy Perry.

2. How many coaches (full and part-time) from The Voice have won Grammys?

Answer: 12.

3. What does Lady Gaga affectionately call her fans?

Answer: Little Monsters.

4. As a child, what singer held the longest note ever on Star Search?

Answer: Usher.

 5. “William Bowery” is a pseudonym for whom?

Answer: Joe Alwyn.

6. Cardi B starred on what reality show?

Answer: Love & Hip Hop.

7. What iconic Nashville club does Garth Brooks call “the beginning and the mecca, the end”?

Answer: Bluebird Café.

8. George Harrison wrote what song for Eric Clapton about his sweet tooth?

Answer: “Savoy Truffle”

9. What was the first rap single to hit the Billboard Top 40?

Answer: “Rapper’s Delight” by Sugarhill Gang.

10. Which guitar icon’s mom was a designer for the likes of John Lennon, Ringo Starr, David Bowie, Linda Ronstadt and The Pointer Sisters?

Answer: Slash.

11. Though made most famous by Ike and Tina Turner, “Proud Mary” was first recorded by whom?

Answer: Creedence Clearwater Revival.

12. Who sang the Spongebob Squarepants theme song for the movie?

Answer: Avril Lavigne.

13. What singer founded the MuttNation dog rescue organization?

Answer: Miranda Lambert

14. What languages does Shakira speak?

Answer: English, Spanish, Arabic, French, Italian and Portuguese

15. What one hit wonder act is behind “Barbie Girl?”

Answer: Aqua.

16. Jared Leto is the frontman of what band?

Answer: 30 Seconds to Mars.

17. Who, to date, has won the most Grammys of all time?

Answer: Sir Georg Solti.

18. Adele credits what political figure for making her career?

Answer: Sarah Palin.

19. What is Post Malone‘s favorite restaurant?

Answer: Olive Garden.

20. What rock singer testified before Congress about the Parents Music Resource Center?

Answer: Dee Snider of Twisted Sister.

21. Who are all of the original members of N.W.A.?

Answer: Ice Cube, Dr. Dre, DJ Yella, MC Ren and Eazy-E

22. What was the first music video to ever air on MTV?

Answer: “Video Killed the Radio Star” by The Buggles.

23. U2 wrote the song “Stuck in a Moment” about what late frontman?

Answer: Michael Hutchence of INXS.

24. Which member of Kiss wore makeup to look like a cat?

Answer: Peter Criss.

25. Billie Eilish is obsessed with which classic TV show?

Answer: The Office.

26. Taylor Swift named her debut country single after which singer?

Answer: Tim McGraw.

27. Who produced Michael Jackson‘s Bad?

Answer: Quincy Jones

28. What rockstar’s memoir is titled The Heroin Diaries?

Answer: Nikki Sixx.

29. The Wu-Tang Clan recommends protecting which body part?

Answer: Your neck.

30. What legendary pop group got their name from “Brothers Gibb”?

Answer: The Bee Gees.

31. Milli Vanilli were performing which of their hit songs when they were exposed for lip-syncing live?

Answer: “Girl You Know It’s True”.

32. What Rolling Stones song title is also a restaurant chain?

Answer: “Ruby Tuesday”.

33. What smells are described in “Don’t Stop Believin’?”

Answer: Wine and cheap perfume

34. Jay-Z says he got his MBA from where?

Answer: The Marcy Projects.

35. Members of Wilson Phillips are the daughters of which music legends?

Answer: Brian Wilson of The Beach Boys and John and Michelle Phillips of The Mamas & The Papas.

36. John Mayer wrote a song about which law of physics?

Answer: “Gravity”.

37. The “J” in Mary J. Blige stands for what?

Answer: Jane.

38. Which Marvel movie’s soundtrack won two Grammys?

Answer: Black Panther

39. “Islands in the Stream” was originally written for what artist?

Answer: Marvin Gaye

40. Paul McCartney is a fan of what song referencing his work?

Answer: “Black Beatles”

41. Stephen Sondheim says his only autobiographical song is which?

Answer: “Opening Doors” from Merrily We Roll Along.

42. Weird Al Yankovic mistakenly thought which artist gave his blessing for a parody?

Answer: Coolio.

43. Which Britney Spears songs have hit No. 1?

Answer: “…Baby One More Time” and “Womanizer”.

Easy Music Quiz Questions

These easy music quiz questions and answers are best to ask your kids. They will give you a chance to have some fun moments and to involve kids in family games. So, do make these easy music trivia questions part of your game.

1. Sean “Diddy” Combs sent Da Band to walk 10 miles to get what iconic dessert?

Answer: Junior’s Cheesecake.

2. Lizzo plays what instrument?

Answer: Flute.

3. Which member of The Runaways competed on Jeopardy!?

Answer: Jackie Fox.

4. Which rapper inspired an entire accredited course at Syracuse University called “Hip-Hop Eshu: Queen B***h 101?”

Answer: Lil’ Kim.

5. Cher‘s first single referenced which rock star?

Answer: Ringo Starr.

6. The iconic CBGB stood for what?

Answer: “Country, Blue Grass and Blues.”

7. Who was Elton John‘s longtime lyricist?

Answer: Bernie Taupin.

8. Which Backstreet Boys are first cousins?

Answer: Kevin Richardson and Brian Littrell.

9. What do Drake, Taylor Swift and The Beatles have in common?

Answer: They all replaced themselves at No. 1 on the Hot 100.

10. What artists recorded two of their bestselling albums while they were behind bars?

Answer: Johnny Cash.                            

11. Quomotion is a tribute band to which British band?

Answer: Status Quo.

12. Which US singer received the Legend Award at the 1994 Grammy Awards?

Answer: Frank Sinatra.

13. Pop band ABBA wrote the song ‘Chiquitita’ to commemorate the 1979 ‘International Year of the….’what’?

Answer: Child.

14. Harry, Liam, Niall, Louis and Zayn are all members of which British boy band?

Answer: One Direction.

15. David Evans is the real name of which Irish musician?

Answer: The Edge.

16. ‘Back to Bedlam’ was the debut album for which British singer?

Answer: James Blunt.

17. Which English singer-songwriter’s pet spaniel was a special guest at his civil partnership ceremony?

Answer: Elton John.

18. Singer Elly Jackson is one half of which pop duo?

Answer: La Roux.

19. Who duetted with Madonna on the 2008 single ‘Four Minutes’?

Answer: Justin Timberlake.

20. Which US singer is known by the nickname J Lo?

Answer: Jennifer Lopez.

21. Which English singer has a pet Chihuahua called Buster?

Answer: Cheryl Cole.

22. Which British singer released a 1972 album entitled ‘Blondes Have More Fun’?

Answer: Rod Stewart.

23. What colour ‘Betty’ is the title of a 1977 hit by Ram Jam?

Answer: Black.

24. What is the English title of the Welsh national anthem?

Answer: Land of My Fathers.

25. In 1966, in an interview with a London Evening Standard reporter, which Beatle stated that they had become ‘More popular than Jesus’?

Answer: John Lennon.

26. The boxer Sonny Liston appears on the cover of which Beatles album?

Answer: Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

27. ‘The Divine Miss M’ was the debut album of which US singer?

Answer: Bette Midler.

28. Which US singer/guitarist was on the ‘Winter Dance Tour’ when he was killed in a plane crash along with Ritchie Valens and The Big Bopper?

Answer: Buddy Holly.

29. What is the name of the last Beatles album to be recorded before the band split up?

Answer: Abbey Road.

30. Steve Harley was the lead singer in which 1970′s band?

Answer: Cockney Rebel.

31. Which singer released the single ‘Lonely’ in 2005?

Answer: Akon.

32. How many strings are there in a standard Violin?

Answer: Four.

33. What is Bruno Mars real name?

Answer: Peter Hernandez.

34. The 2012 global hit song “Call Me Maybe” was sung by a musician from which country?

Answer: Carly Rae, Canadian.

35. Ed Sheeran music albums are named after mathematical symbols. Which of these symbols is not one of them: + – × ÷?

Answer: The symbol (-).

36. Who composed the US national anthem?

Answer: Francis Scott Key.

37. What is the shortest song ever recorded in modern history?

Answer: “You Suffer”.

38. What is the longest song to have ever been recorded?

Answer: The Rise and Fall of Bossanova.

39. Which band had the highest membership?

Answer: P-Funk.

40. The Swedish House Mafia is a band from Sweden: True or False?

Answer: True.

42. Which hit song is the Aussie star Gotye best known for?

Answer: “Somebody that I used to Know”.

43. Which is the largest music concert on record?

Answer: Modena Park Concert (2017) by Vasco Rossi is the largest ticketed concert in the world’s music history with 225,000 people in attendance.

Funny Music Quiz Questions

What family and friends get together without funny music quiz questions? These questions will tell you some funny moments and facts about the world of music. Do make them a part of your music trivia quiz.

1. Which rock band had a number one hit with “Don’t Stop Believin’” in 1981?

Answer: Journey.

2. Which pop superstar debuted his signature “Moonwalk” dance in 1983?

Answer: Michael Jackson.

3. Lyricist Bernie Taupin has collaborated on more than 30 albums with which English singer/songwriter/pianist?

Answer: Elton John.

4. Which American singer, known as “The Queen of Pop”, began their 11th concert tour, called “Madame X Tour”, in 2019?

Answer: Madonna.

5. Which singer/songwriter, whose hits include “Born to Run” and “Glory Days”, boasts the nickname “The Boss”?

Answer: Bruce Springsteen.

6. Who composed “The Four Seasons”?

Answer: Antonio Vivaldi.

7. How many strings does a guitar have?

Answer: six strings

8. In Gustav Holst’s “The Planets”, which planet is the Bringer of Old Age?

Answer: Saturn.

9. The trombone is a musical instrument of _________.

Answer: The brass family.

10. Which singer released the “Genie in a Bottle” in 1999?

Answer: Christina Aguilera.

11. Which year Britney’s Spears debut single release?

Answer: 1998.

12. Dolores O’Riordan was the lead singer with which band in 1993?

Answer: The Cranberries.

13. Who had a hit in 1994 with “All I Wanna Do”?

Answer: Cheryl Crow.

14. Who composed the opera “Carmen”?

Answer: Georges Bizet.

15. “Turandot” was the last, unfinished opera by which composer?

Answer: Giacomo Puccini.

16. Which two country singers teamed up for the 2003 hit “Beer for My Horses”?

Answer: Toby Keith and Willie Nelson.

17. Which “Stand By Your Man” singer married George Jones in 1969, although they divorced in 1975?

Answer: Tammy Wynette.

18. Who had a huge number one hit in 1973 with “The Most Beautiful Girl”?

Answer: Charlie Rich.

19. Which country legend, a member of the Grand Ole Opry since 1991, was hired by the Eagles in 2017 following the death of Glenn Frey?

Answer: Vince Gill.

20. Which Rolling Stones guitarist was found dead in a swimming pool in 1969?

Answer: Brian Jones.

21. Michael Stipe was the lead singer of which rock group?

Answer: Michael Stipe.

22. How is American singer Michael Lee Aday better known?

Answer: Meatloaf.

23. What was the name of the first lead singer of AC/DC, who died in 1980 at the age of 33?

Answer: Bon Scott.

24. Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, and Kurt Cobain were all what age when they died?

Answer: 27.

25. Which Victorian pair’s comic operas include “The Mikado” and “The Pirates of Penzance”?

Answer: Gilbert and Sullivan.

26. Which Austrian composer’s best-known waltz is “The Blue Danube”?

Answer: Johann Strauss II.

27. Which one-movement orchestral piece, famously skated to by ice dancers Torvill & Dean at the 1984 Winter Olympics, is the most well-known work by composer Maurice Ravel?

Answer: Boléro.

28. Which composer’s only opera was “Fidelio”?

Answer: Ludwig van Beethoven.

29. What is Rihanna’s real name?

Answer: Robyn Fenty.

30. What was Elvis Presley’s first U.S. number one hit single on the Billboard Hot 100 charts?

Answer: Heartbreak Hotel.

31. Joe Cocker had a 1969 hit with his cover of which Beatles song, later used as them song for the T.V. show “The Wonder Years”?

Answer: With A Little Help From My Friends.

32. The hit singles “Woman In Love” (Barbra Streisand), “Chain Reaction” (Diana Ross), “Islands In The Stream” (Kenny Rogers and Dolly Parton), and “Heartbreaker” (Dionne Warwick) were all written by which pop group?

Answer: The Bee Gees.

33. How many different instruments played by Prince on their debut album?

Answer: 27

34. Name the four members of The Monkees?

Answer: Micky Dolenz, Davy Jones, Michael Nesmith, Peter Tork.

35. Which singer had a global hit with the song “Shape of You” in 2017?

Answer: Ed Sheeran.

36. Which singer featured on Mark Ronson’s 2014 number one song “Uptown Funk”?

Answer: Bruno Mars.

37. Who was the lead singer of the 1980’s pop group Culture Club?

Answer: Boy George.

38. Which American singer died as a result of anorexia in 1983, aged just 32?

Answer: Karen Carpenter.

39. Which British 1980s pop group took their name from a mad scientist in the movie “Barbarella”?

Answer: Duran Duran.

40. “Sweet Dreams (Are Made of This)” was the first U.S. single released by which English new wave duo, reaching number one in the U.S. Billboard Hot 100 chart in 1983?

Answer: Eurythmics.

41. “Walk Like an Egyptian” was the first number one song for which female band?

Answer: The Bangles.

42. “See the stone set in your eyes, See the thorn twist in your side” are the first lines to which U2 song, which became their first U.S. number one in 1987?

Answer: With or Without You.

Good Music Quiz Questions

Pick your favorite music pub quiz questions and challenge your family and friends. These good music quiz questions are easy but a bit tricky too. So, be careful while answering these questions.

1. What musician was deported from Japan in the 1980s for possession of marijuana?

Answer: Paul McCartney.

2. Which famous music group was formerly known as the New Yardbirds?

Answer: Led Zeppelin.

3. What was Elvis Presley’s last single?

Answer: “Way Down”.

4. Rock band AC/DC actually originates from which country?

Answer: Australia.

5. Which group holds the distinction of starring in the first music video ever aired on MTV?

Answer: The Buggles.

6. Who is the lead singer of Pearl Jam?

Answer: Eddie Vedder.

7. Which singer is a godmother to Elton John’s two sons?

Answer: Lady Gaga.

8. Brothers Barry, Robin, and Maurice Gibb formed which pop group in the late 1950s?

Answer: The Bee Gees.

10. The Grateful Dead’s highly-devoted fanbase is known as what?

Answer: Deadheads.

11. The Rock and Roll Hall of Fame is situated in what US State?

Answer: Ohio.

12. Where is Kanye West from?

Answer: Chicago, IL.

13. What is the ending of the Mac Miller lyric, “They gave me the key to the ____”?

Answer: Sky.

14. What decade is the hit single “Love Shack” by the B-52s from?

Answer: The Eighties.

15. Who is the lead singer of Smash Mouth?

Answer: Steven Harwell.

16. Which Pink Floyd album features a prism on the cover?

Answer: Dark Side Of The Moon.

17. What is Hozier’s real name?

Answer: Andrew Hozier-Byrne.

18. What band’s original name was Warsaw?

Answer: Joy Division.

19. What was the title of the autobiography Diana Ross published in 1994?

Answer: Secrets Of A Sparrow.

20. Who was the female lead singer for the band Berlin?

Answer: Terri Nunn.

21. What band had a debut album titled “Can’t Buy a Thrill”?

Answer: Steely Dan.

22. Who raps on Usher’s “Yeah”?

Answer: Ludacris.

23. What pop singer is known as “The Material Girl”?

Answer: Madonna.

24. U2’s “Angel of Harlem” was written about what singer?

Answer: Billie Holiday.

25. What instrument is used by the indigenous people of Australia to accompany ceremonial dancing and singing?

Answer: Didgeridoo.

26. What movie did Duran Duran get their name from?

Answer: Barbarella.

27. Which Beatle had dyslexia?

Answer: John Lennon.

28. Which group recorded the hit single “Karma Chameleon” in 1984?

Answer: Culture Club.

29. Ace Frehley is a member of which iconic rock band?

Answer: Kiss.

30. What kind of music did Rihanna grow up listening to?

Answer: Reggae music.

31. Which pop star played 27 different instruments on their debut album “For You”?

Answer: Prince.

32. The sackbut was an early form of which musical instrument?

Answer: Trombone.

33. On what date did MTV make its debut?

Answer: August 1, 1981.

34. Which of these R&B artists did the title track for the movie “Ghostbusters”?

Answer: Ray Parker, Jr.

35. Who was Andrew Ridgeley’s partner in the group Wham!?

Answer: George Michael.

36. The Spice Girls released their debut album in 1996. What was the name of the album?

Answer: Spice.

37. Which American rapper originally went by the name Lesane Parish Crooks?

Answer: Tupac.

38. Who won the top R&B Male Artist at the Billboard Music Awards 2018?

Answer: Bruno Mars.

39. Britney Spears and Justin Timberlake turned up to the American Music Awards in 2001 wearing outfits made out of what?

Answer: Denim.

40. What Smashing Pumpkins song was originally done by Fleetwood Mac?

Answer: Landslide.

41. What pop artist recorded the hit “Tonight, Tonight”?

Answer: Hot Chelle Rae.

42. What song has the lyric “I need you more tonight, and I need you more than ever”?

Answer: “Total Eclipse Of The Heart”.

43. Elton John’s 1976 hit “Don’t Go Breaking My Heart” was a duet with which vocalist?

Answer: Kiki Dee.

44. How did Otis Redding die?

Answer: Plane accident.

Pop Music Quiz Questions

Are you a lover of pop culture? Yes? Then you should go for pop music quiz questions. They are challenging and will also let you relive moments. So, go for these amazing pop quiz questions and answers.

1. In the film Muriel’s Wedding, Muriel was obsessed with the music of which pop group?

Answer: ABBA.

2. The Halcyon Days Tour is the second tour by which English pop singer and songwriter?

Answer: Ellie Goulding.

3. Adam Richard Wiles’ debut studio album I Created Disco was released in June 2007 – how is he known professionally?

Answer: Calvin Harris.

4. The most expensive paparazzi photo ever sold was of which bald pop star?

Answer: Britney Spears.

5. ‘Gangnam Style’ refers to a lifestyle associated with the Gangnam District of which capital city?

Answer: Seoul, South Korea.

6. What was the name of Amy Winehouse debut album released in 2003?

Answer: Frank.

7. Which guitarist composed ‘Stairway to Heaven’ with vocalist Robert Plant?

Answer: Jimmy Page

8. ‘Reggatta de Blanc’ is a 1979 musical composition by which band?

Answer: The Police.

9. Who has had number-one singles with ‘R.I.P.’ and ‘How We Do (Party)’?

Answer: Rita Ora.

10. Name Britney Spears’ husband whom she married in 2022.

Answer: Sam Asghari.

11. Who released the albums ‘Around the World in a Day’ in 1985 and ‘Parade’ in 1986?

Answer: Prince.

12. What was the name of Rihanna’s debut album?

Answer:  Music of the Sun (2005).

13. Peter Hernandez is professionally known by his stage name?

Answer: Bruno Mars.

14. What is the real last name of will.i.am?

Answer: Adams.

15. How old was Britney Spears when her hit song ‘Baby One More Time’ came out in 1998?

Answer:  17.

16. R Kelly “don’t see nothing wrong with a little…” what?

Answer: Bump ‘n’ Grind.

17. What is the other language that Celine Dion regularly sang in throughout the 90s?

Answer: French.

18. Which tool-themed MC won best rap video and best dance video at the 1990 MTV Video Music Awards?

Answer: MC Hammer.

19. Which artist released 3 prison-themed albums called Trouble, Konvicted and Freedom throughout the 00s?

Answer: Akon.

20. In what year did Fergie, of Black Eyed Peas fame, make her first solo album The Dutchess?

Answer:  2006.

21. Eminem released his eponymous album (named after himself) in 2000, what was it called?

Answer: The Marshall Mathers LP.

22. Paramount Pictures bought the rights to which 2003 Avril Lavigne song in order to make a movie, one which never materialised?

Answer: Sk8r Boi.

23. James Blunt owns the best-selling album of the 00s. What is it called?

Answer: Back to Bedlam.

24. 3 of the top 15 best-selling albums of the 00s belong to which 4-piece band?

Answer: Coldplay.

25. Who won a Grammy for best reggae album in 1995 with Boombastic?

Answer: Shaggy.

26. What was the name of Lighthouse Family’s 6 times platinum album released in 1995?

Answer: Ocean Drive.

27. Sean John Clothing was the fashion venture of which 90s icon, launched in 1998?

Answer: P Diddy/Puff Daddy.

28. What is Ed Sheeran full name?

Answer: Edward Christopher Sheeran.

29. The most successful single of 2007 was ‘Bleeding Love’. Which British singer recorded it?

Answer: Leona Lewis.

30. David Bowie retired which stage persona in 1973?

Answer: Ziggy Stardust

31. The song ‘C’est la Vie’ saw which group become the youngest girl group to top the UK charts with their debut single?

Answer: B*Witched.

32. The biggest selling album of 2007 was ‘Back to Black’, recorded by which British female soul singer?

Answer: Amy Winehouse.

33. ‘It’s a Sin’ was a 1987 number one hit for which British synth group?

Answer: Pet Shop Boys.

34. In 1993, The Bluebells reformed to reissue a previously released 1984 single following its appearance in a Volkswagen advert. What was it called?

Answer: Young at Heart.

 35. Keith Moon joined which British music group as drummer in April 1964?

Answer: The Who.

36. Which Dad’s Army actor kicked off 1971 topping the charts with ‘Grandad’?

Answer: Clive Dunn.

37. Which Irish boyband became the fastest to achieve 10 number one singles in 2002?

Answer: Westlife.

38. Rihanna’s chart topping single ‘We Found Love’ featured which Scottish DJ?

Answer: Calvin Harris.

39. Released in 1988, ‘Flying Colours’ was the ninth studio album for which singer songwriter best known for the 1986 song ‘Lady in Red’?

Answer: Chris de Burgh.

40. In 2001, Heidi Range replaced Siobhán Donaghy as a member in which British girl group?

Answer: Sugababes.

Beatles Music Quiz Questions

Are you a lover of Beatles music? Or are any of your friends a fan of this music? Yes? Try these Beatles quiz questions. These Beatles trivia questions and answers will tell you some amazing elements about this world.

1. What was the last song John Lennon played for a paying audience?

Answer: “I Saw Her Standing There.”.

2. Which Beatle crossed Abbey Road in the famous album cover first?

Answer: John.

3. What Beatles song was written for Mia Farrow’s sister?

Answer: Dear Prudence.

4. Who was the first Beatle to get married?

Answer: John Lennon.

5. Who was the original drummer for the Beatles?

Answer: Pete Best.

6. Which of the Beatles did some fans believe had died and been replaced by a double?

Answer: Paul.

7. What band did Ringo leave to join the Beatles?

Answer: Rory Storm and the Hurricanes.

8. For what crime was Paul McCartney deported from Germany?

Answer: Arson.

9. What was the working title of With a Little Help from my Friends?

Answer: Bad Finger Boogie.

10. When did the song ‘Strawberry Fields Forever’ released.

Answer: 1967.

11. Where do The Beatles travel to escape the cult in ‘Help!’?

Answer: The Alps.

12. Who was ‘Help!’ dedicated to?

Answer: Elias Howe.

13. How many movies of The Beatles were filmed in black and white?

Answer: One.

14. Which Beatle drags a relative along for the ride in ‘Magical Mystery Tour’?

Answer: Ringo Starr.

15. Name the city of the birth of The Beatles in 1960?

Answer: Liverpool.

16. What song is this lyric from? “Take a sad song and make it better.”

Answer: ‘Hey Jude’.

17. What was the last Beatles album recorded?

Answer: Let it be.

18. Where was the first Beatles concert in the United States held? The Washington Coliseum or Madison Square Garden?

Answer: The Washington Coliseum.

19. Among the four main Beatles members (otherwise known as the Fab Four), who was the youngest of the quad, had they all lived to this day?

Answer: George Harrison.

20. Who ends up with a ring stuck on his finger in ‘Help!’?

Answer: Ringo Starr.

21. Who gets shrunken down to size in ‘Help!’?

Answer: Paul Mccartney.

22. What song is this lyric from? “Living is easy with eyes closed, misunderstanding all you see, it’s getting hard to be someone.”

Answer: ‘Strawberry Fields Forever’.

23. In which movie was The Beatles’ acting debut, released in 1964?

Answer: ‘A Hard Day’s Night’.

24. The film ‘Help!’ released in 1965 was a spoof of which series?

Answer: ‘James Bond’.

25. Which Beatle’s family member comes along for the ride in ‘A Hard Day’s Night’?

Answer: Paul Mccartney.

26. Where did the first half of ‘A Hard Day’s Night’ take place?

Answer: Inside a train.

27. Who was arrested in ‘A Hard Day’s Night’?

Answer: Ringo Starr.

28. Who met his future wife while shooting ‘A Hard Day’s Night’?

Answer: George Harrison.

29. What song is this lyric from? “I’ll buy you a diamond ring my friend If it makes you feel alright.”

Answer: ‘Can’t Buy Me, Love’.

30. Which Beatle wins the road race in ‘Magical Mystery Tour’?

Answer: Ringo.

31. What color represents the bad guys in ‘Yellow Submarine’?

Answer: Blue.

32. Who takes the Yellow Submarine to Liverpool to find relief for the people?

Answer: Fred.

33. What song is this lyric from? “If there’s anything that you want If there’s anything I can do.”

Answer: ‘From Me To You’.

34. Name the two prime songwriters of the band.

Answer: John Lennon and Paul McCartney.

35. Name the original bass guitarist of the group.

Answer: Stuart Sutcliffe.

36. Where did ‘Rory Storm and The Hurricanes’ born?

Answer: Liverpool.

37. Name the Indian sitar player with whom George Harrison collaborated.

Answer: Ravi Shankar.

38. Which famous singer sent a telegram congratulating The Beatles before a live performance?

Answer: Elvis Presley.

39. Which song contributes to the conspiracy theory that McCartney has died?

Answer: ‘Strawberry Fields Forever’.

40. What do they sing at the end of ‘Yellow Submarine.’

Answer: ‘All Together Now’.

41. What is the name of their last film?

Answer: ‘Let It Be’.

42. Where did they perform in the movie ‘Let It Be’?

Answer: On a roof.

43. Which member took Ringo’s place on drums when he temporarily quit the band during the recording of ‘The White Album’?

Answer: Paul McCartney.

44. Name the pop artist who designed the cover of ‘The White Album.’

Answer: Richard Hamilton.

45. Name the session drummer for the album version of ‘Love Me Do’.

Answer: Andy White.

2000s Music Quiz Questions

Do you remember the famous musicians and artists of the 2000s? Do you know the famous music tracks of that time? Check your knowledge with this 2000s music trivia questions and answers.

1. Which Britain’s Got Talent star had the biggest selling album in the world in 2009?

Answer: Susan Boyle.

2. Who had hits with ‘Music’, ‘Hung Up’, and ‘What It Feels Like For A Girl’?

Answer: Madonna.

3. ‘Where Is The Love?’ was a breakout hit in 2003 for which US hip hop group?

Answer: Black Eyed Peas.

4. What was the UK’s best-selling album of the 2000s?

Answer: ‘Back to Bedlam’ by James Blunt.

5. How many albums did Amy Winehouse have?

Answer: 6

6. Which single by Leona Lewis spent 7 weeks at number one in over 30 countries in 2008?

Answer: ‘Bleeding Love’.

7. Name the four female artists who formed a supergroup to record ‘Lady Marmalade’ in 2001?

Answer: Christina Aguilera, Lil’ Kim, Mya, Pink.

8. ‘White Ladder’ spent 151 weeks on the UK album charts. But which artist wrote it?

Answer: David Gray.

9. Who had hits with ‘Burn’, ‘Yeah!’, and ‘U Remind Me’?

Answer: Usher.

10. Which legendary British band released an album in 2000 simply name ‘1’?

Answer: The Beatles.

11. ‘Parachutes’, ‘A Rush of Blood to the Head’, and ‘X&Y’ are albums by which rock band?

Answer: Coldplay.

12. Which 90s British boy band reunited 10 years after they split in 2006?

Answer: Take That.

13. Which jazz artist won 5 Grammy Awards in 2003 including Album of the year for ‘Come Away with Me’?

Answer: Norah Jones.

14. Which Australian singer ‘Can’t Get You Out of My Head’?

Answer: Kylie Minogue.

15. What was the name of the debut album released by Justin Timberlake in 2002?

Answer: Justified.

16. Who performed at the 2001 VMAs with a python draped across her shoulders?

Answer: Britney Spears.

17. Billie Joe Armstrong is the frontman for which American rock band?

Answer: Green Day.

18. ‘Sex on Fire’ and ‘Use Somebody’ were multi-platinum hits for which American band?

Answer: Kings of Leon.

19. Craig David’s ‘Born to Do it’ was a record-breaking debut album in 2000, but what was the name of the first single from it?

Answer: ‘Fill Me In’.

20. Which spicy band had an album called ‘Stadium Arcadium’?

Answer: Red Hot Chilli Peppers.

21. ‘Complicated’ was the hit debut single for which artist?

Answer: Avril Lavigne.

22. Name the virtual band created by musician Damon Albarn and artist Jamie Hewlett.

Answer: Gorillaz.

23. Scottish band Franz Ferdinand had a global hit in 2004 with which song?

Answer: ‘Take Me Out’.

24. ‘Hybrid Theory’ was the hit debut album for which rock band?

Answer: Linkin Park.

25. Actors Jack Black and Kyle Gass released the hit ‘Tribute’, but what was the name of their band?

Answer: Tenacious D.

26. Which dairy beverage is also the title to a Kelis song?

Answer: ‘Milkshake’.

27. Which girl band originally started out as a burlesque group in LA?

Answer: The Pussycat Dolls.

28. Which American rock band had a single from the 90s re-enter the UK charts to become Christmas number one in 2009?

Answer: Rage Against The Machine – ‘Killing in the Name’.

29. Name the hit debut single from the girl band, Girls Aloud.

Answer: ‘Sound of the Underground’.

30. ‘Whenever, Wherever’ was a breakthrough hit in 2001 for which Colombian singer?

Answer: Shakira.

31. ‘19’ was the debut album for which British singer?

Answer: Adele.

32. Which Beyonce hit won the Video of the Year at 2009 MTV Video Music Awards?

Answer: ‘Single Ladies (Put a Ring On It)’.

33. ‘The Emancipation of Mimi’ was a hit album in 2005 for which singer?

Answer: Mariah Carey.

34. What was the hit debut single by Alicia Keys in 2001?

Answer: ‘Fallin’.

35. Who won the first season of American Idol?

Answer: Kelly Clarkson.

36. Name the 2005 fuel-based song by Daddy Yankee?

Answer: ‘Gasolina’.

37. ‘Seven Nation Army’ was a hit song for which band?

Answer: The White Stripes.

38. ‘Temperature’, ‘We Be Burnin’, and ‘Gimme the Light’ were hits for which Jamaican artist?

Answer: Sean Paul.

39. Who’s debut album is called ‘The College Dropout’?

Answer: Kanye West.

40. Brandon Flowers is the frontman for which American rock band?

Answer: The Killers.

41. What was the name of Katy Perry’s debut single in 2008?

Answer: ‘Kissed A Girl’.

42. Which band had a hit with ‘This Ain’t a Scene, It’s an Arms Race’?

Answer: Fall Out Boy.

43. Julian Casablancas is the lead singer for which band?

Answer: The Strokes.

44. Which Canadian indie rock band are known for the albums ‘Funeral’ and ‘Neon Bible’?

Answer: The Arcade Fire.

45. Who was the first singer to win UK Pop Idol in 2002?

Answer: Will Young.

90s Music Quiz Questions

This 90s music trivia questions will take you back into the time of Spice girls and Backstreet Boys. Read these 90s music quiz questions and answers to those who belong to that era and have fun moments with him.

1. Which TV series had the theme tune ‘I’ll Be There For You’ by The Rembrandts?

Answer: Friends.

2. What are the first names of the Gallagher brothers from Oasis?

Answer: Liam and Noel.

3. What is the name of the Spice Girls first number 1 hit?

Answer: Wannabe.

4. ‘Smells Like Teen Spirit’ was a hit for which grunge band?

Answer: Nirvana.

5. Who had a hit with “I Would Do Anything For Love (But I Won’t Do That)”?

Answer: Meatloaf.

6. Phil Daniels features on which Blur song?

Answer: Parklife.

7. Who held the number one spot in the UK charts for 16 weeks with (Everything I Do) I’d Do It For You?

Answer: Bryan Adams.

8. Which band thought he was ‘pretty fly for a white guy’?

Answer: The Offspring.

9. ‘Basketcase’, ‘When I Come Around’ and ‘Brain Stew’ were songs by which American punk band in the 90s?

Answer: Green Day.

10. Which Madonna song was the biggest selling single of 1990, selling over 6 million copies?

Answer: Vogue.

11. Who is known for the songs ‘Cornflake Girl’, ‘Professional Widow’ and ‘A Sorta Fairytale’?

Answer: Tori Amos.

12. Which Irish band had hits with ‘Linger’, ‘Salvation’, and ‘Zombie’?

Answer: The Cranberries.

13. Which famous Icelandic singer had hits with ‘Human Behaviour’, ‘Venus as a Boy’, and ‘It’s Oh So Quiet’?

Answer: Bjork.

14. Which girl band’s debut album was called ‘The Writing’s on the Wall’ released in 1999?

Answer: Destiny’s Child.

15. Name the lead singer of the band, No Doubt.

Answer: Gwen Stefani.

16. Which rapper had a hit with Dr Dre on ‘California Love’?

Answer: 2Pac / Tupac Shakur.

17. T-Boz, Left-Eye, and Chilli were members of which r’n’b girl group?

Answer: TLC.

18. Marshall Bruce Mathers is better known by his stage name of what?

Answer: Eminem.

19. What was the name of the debut single from Britney Spears?

Answer: Baby One More Time.

20. Who released albums titled ‘Big Willie Style’ and ‘Willenium’?

Answer: Will Smith.

21. ‘Hard Knock Life (Ghetto Anthem)’ featuring a sample from the musical Annie, was a hit for which rapper?

Answer: Jay-Z.

22. ‘Creep’, ‘Paranoid Android’, and ‘Fake Plastic Trees’ were hits for which band?

Answer: Radiohead.

23. ‘Losing My Religion’ was a huge hit for which band?

Answer: R.E.M.

24. Jarvis Cocker is the frontman and singer for which band?

Answer: Pulp.

25. Natalie Imbruglia sang the hit of summer 98 with which single?

Answer: Torn.

26. What was the name of the Coolio hit from soundtrack to the film ‘Dangerous Minds’?

Answer: Gangsta’s Paradise.

27. Norman Cook is better known by his DJ stage name of what?

Answer: Fatboy Slim.

28. Who sang the movie title track to The Titanic?

Answer: Celine Dion (My Heart Will Go On).

29. What was the best selling single of the entire decade of the 1990s?

Answer: Elton John’s ‘Candle in the Wind 1997’.

30. Which Dolly Parton song did Whitney Houston cover in 1992?

Answer: ‘I Will Always Love You’.

31. Which film ended with Underworld’s dance track ‘Born Slippy’?

Answer: Trainspotting.

32. ‘Love Is All Around’ topped the UK charts for 15 weeks for which band?

Answer: Wet Wet Wet.

33. Aqua had a best-selling song in 1997, what was it called?

Answer: Barbie Girl.

34. ‘Unfinished Sympathy’, ‘Teardrop’, and ‘Protection’ were hits for which band from Bristol?

Answer: Massive Attack.

35. Which 90s dance craze stemmed from a hit by Los Del Mar?

Answer: Macarena.

36. Jason, Howard, Mark, Gary, and Robbie were members of which band?

Answer: Take That.

37. In 1997, which band claimed ‘the drugs don’t work’?

Answer: The Verve.

38. Who told us all to ‘wear sunscreen’?

Answer: Baz Luhrmann in ‘Everybody’s Free To Wear Sunscreen’.

39. ‘All That She Wants’ was a hit for which Swedish group?

Answer: Ace of Base.

40. ‘Jagged Little Pill’ was the name of the debut album for which Canadian singer?

Answer: Alanis Morrisette.

41. Name the song: “You are my fire, the one desire”

Answer: ‘I Want It That Way’ by The Backstreet Boys.

42. Name the song: “You need to give it up, had about enough, it’s not hard to see…”

Answer: ‘The Boy Is Mine’ by Brandy and Monica.

43. Name the song: “No I can’t forget this evening or your face as you were leaving, but I guess that’s just the way the story goes.”

Answer: ‘Without You’ by Mariah Carey.

44. Name the song: “The best thing about bein’ a woman is the prerogative to have a little fun”

Answer: ‘Man! I Feel Like a Woman!’ by Shania Twain.

80s Music Quiz Questions

Do you know what type of music was famous in the 80s? These 80s music quiz questions and answers will let you peek into that era. Ask these 80s music trivia questions to those who belong to that era and have fun with them.

1. In what year did Michael Jackson release the Bad album?

Answer: 1987.

2. Who duetted with Madonna on ‘Love Song’ on her ‘Like A Prayer’ album?

Answer: Prince.

3. Who told us to ‘Relax’?

Answer: Frankie Goes To Hollywood.

4. What was the biggest selling single of the 80s in the UK?

Answer: Do They Know It’s Christmas? – Band Aid.

5. Who ‘just called to say they loved you’?

Answer: Stevie Wonder.

6. What was the theme song for the 1982 film, Rocky III?

Answer: Eye of the Tiger.

7. Name the band fronted by the singer Sting.

Answer: The Police.

8. Which British ska band sang about their ‘Baggy Trousers’?

Answer: Madness.

9. Mick Jagger and David Bowie had a hit with which song?

Answer: Dancing in the Street.

10. Who sang the hits ‘Locomotion’, ‘I Should Be So Lucky’, and ‘Hand on Your Heart’?

Answer: Kylie Minogue.

11. Which Lionel Ritchie song is also a salutation?

Answer: Hello.

12. Which famous Beatle wrote ‘We All Stand Together’ for the film ‘Rupert and the Frog Chorus’?

Answer: Paul McCartney.

13. Which Journey song from the 80s saw a revival in popularity thanks to the tv show Glee?

Answer: Don’t Stop Believin’.

14. Who sang ‘Girls Just Want To Have Fun’?

Answer: Cyndi Lauper.

15. What was the first music video aired on the brand new MTV channel launched in 1981?

Answer: ‘Video Killed The Radio Star’ – The Buggles.

16. “Little Lies’ was a hit for which band?

Answer: Fleetwood Mac.

17. What film was the Kenny Loggins song “Danger Zone’ the theme song for?

Answer: Top Gun.

18. Which Irish band released the albums ‘War’, ‘The Unforgettable Fire’, and ‘The Joshua Tree’?

Answer: U2.

19. ‘Straight Outta Compton’ was a game-changing album in hiphop by which group?

Answer: N.W.A.

20. ‘Sledgehammer’ by Peter Garbriel knocked his former band off the number 1 spot of the billboard hot 100. What was the name of the band?

Answer: Genesis – ‘Invisible Touch’.

21. ‘What’s Love Got To Do With It’ was a Grammy-award-winning song for which artist?

Answer: Tina Turner.

22. Who wrote and sang the hit ‘9 to 5’ as well as star in the film of the same name?

Answer: Dolly Parton.

23. Who wanted to ‘fight for your right to party’?

Answer: Beastie Boys.

24. Which rocketman had a hit with ‘I’m Still Standing’?

Answer: Elton John.

25. Which artist was the most charted British female solo act of the 1980s and famed for singing ‘Kid’s in America’?

Answer: Kim Wilde.

26. The song ‘Aint’ Nobody’ was a hit for which funk band and singer?

Answer: Rufus and Chaka Khan.

27. Which Rick Astley song became number one in 25 countries?

Answer: Never Gonna Give You Up.

28. Which Simple Minds song features in the opening and closing credits of the film ‘The Breakfast Club’?

Answer: Don’t You (Forget About Me).

29. Which Motown legend had a hit in the 80’s with ‘Chain Reaction’?

Answer: Diana Ross.

30. Which band had the hit ‘Atomic’?

Answer: Blondie.

31. In what year did The Bangles release ‘Eternal Flame’?

Answer: 1988.

32. ‘The Power of Love’ by Huey Lewis and The News was the theme song to which blockbuster film in 1985?

Answer: Back To The Future.

33. Which band sang about ‘Money for Nothing’?

Answer: Dire Straits.

34. Who sang the hit ‘Celebration’ in 1981?

Answer: Kool and the Gang.

35. The Motown group ‘The Four Tops’ had a surprise UK hit in 1988 singing about having fun in which Mexican city?

Answer: Acapulco.

36. Which hip hop group did a cover and collaboration on the Aerosmith song ‘Walk This Way’?

Answer: Run-DMC.

37. Which famously reclusive artist is known for the hits ‘Babooshka’, ‘Army Dreamers’, and ‘Cloudbusting’?

Answer: Kate Bush.

38. Which Irish woman gave us ‘Orinoco Flow’?

Answer: Enya.

39. ‘Fast Car’ and ‘Baby Can I Hold You’ were hits for which singer-songwriter?

Answer: Tracy Chapman.

40. Neil Tennant and Chris Lowe form which English synth-pop duo?

Answer: Pet Shop Boys.

70s Music Quiz Questions

These 70s music quiz questions and answers are nostalgic for those who belong to that beautiful and calm era. Read this 70s music quiz with answers to know about that era and add some unique songs in your playlist.

1. What year was Funkadelic’s album “one nation under a groove” released?

Answer: 1978.

2. “Get up (i feel like being a sex machine)” was released by whom in 1970?

Answer: James Brown.

3. “No Woman, No Cry” was recorded in 1974 by whom?

Answer: Bob Marley & the Wailers.

4. Which song by Kate Bush was based on an Emily Bronte novel?

Answer: Wuthering Heights.

5. Who is nicknamed “Rocket Man” after his 1972 single?

Answer: Elton John.

6. “One Step Beyond” was the debut album for which British group in 1979?

Answer: Madness.

7. Ray Davies wrote the song “Lola” in 1970 for which group?

Answer: The Kinks.

8. “Bridge over troubled water” won how many awards at the 13th Annual Grammy Awards in 1971?

Answer: 5.

9. “Chelsea Hotel No 2” was from which Leonard Cohen album?

Answer: New Skin for the Old Ceremony.

10. In 1974 Joni Mitchell won a Grammy for which song?

Answer: Down to You.

11. From which country did the duo Althea and Donna who formed in 1977 originate?

Answer: Jamaica.

12. Giorgio Moroder’s “Chase (Instrumental)” was the single from which Academy award-winning soundtrack in 1978?

Answer: Midnight Express.

13. “Le Freak” was a 1978 funk/disco song by which band?

Answer: Le Freak.

14. Who originally sang “One Way or Another” in 1978?

Answer: Blondie.

15. In which year did The Jam form?

Answer: 1972.

16. On 27th January 1970 John Lenon wrote which song?

Answer: Instant Karma.

17. On August 31, 1970, Neil Young released which solo album?

Answer: After the Gold Rush.

18. Which rock act to play at the Metropolitan Opera House in New York City on their Tommy tour?

Answer: The who.

19. “Ghost Rider” is a song by Suicide, but what is it based on?

Answer: A Marvel character.

20. “This Town Aint Big Enough for Both of Us” is a song from which band in 1974?

Answer: Sparks.

21 In 1972 “Long Haired Lover from Liverpool” spent how many weeks at No1 on the UK Charts?

Answer: 5.

22. Who originally sings “I’m the Leader of the Gang”?

Answer: Gary Glitter.

23. How many songs did Prince release in the ’70s?

Answer: 4.

24. George Harrison wrote “My Sweet Lord” in praise of whom?

Answer: Hindu god Krishna.

25. In 1974 “September Gurls” was released by?

Answer: Big Star.

26. What is the name of the 3rd and final album by Nick Drake in 1972?

Answer: Pink Moon.

27. Who wrote, “Because the Night” in 1978?

Answer: Patti Smith and Bruce Springsteen.

28. Elvis Costello began his career in 1970 but what was his birth name?

Answer: Declan Patrick MacManus.

29. What year did Curtis Mayfield leave Impressions to begin his solo career?

Answer: 1970.

30. What was the best selling single of 1970?

Answer: Mungo Jerry – In the Summertime.

31. How many weeks did “Ernie (The Fastest Milkman in the West) spend as the UK no1 in 1971?

Answer: 4 weeks.

32. In which year did Rod Stewart release “Do Ya Think I’m Sexy?

Answer: 1978.

33. “Rock N Roll” by The Velvet Underground was on which of the album in 1970?

Answer: Loaded.

32. ABBA’s “Waterloo” spent how many weeks at no1 in the UK charts?

Answer: 2.

35. Who wrote and released “Kung Fo Fighting” in 1974?

Answer: Carl Douglas.

36. Which song by Queen became the UK’s third best-selling single of all time?

Answer: Bohemian Rhapsody.

37. In which year was the “Fleetwood Mac Tour”?

Answer: 1975.

38. D.I.V.O.R.C.E was a 1975 song by which Scottish comedian?

Answer: Billy Connolly.

39. What was the debut single from “The Knack” in 1979?

Answer: My Sharona.

40. “What’s going on” was an album released in 1971 by which American Soul Singer?

Answer: Marvin Gaye.

60s Music Quiz Questions

Have you heard the quotation that old is gold? 60s music quiz will let you peek into that old and golden era of that time. Read this music quiz with answers and ask those who belong to the 60s.

1. Recorded in 1968 & released initially in 1970, what was the title of Python Lee Jackson’s single?

Answer: In a broken dream.

2. What was the name of the park that the Small Faces sang about in 1967?

Answer: Itchycoo Park.

3. Who sang the 1969 number one ‘Something in the Air?

Answer: Thunderclap Newman.

4. Complete the title of this 1968 hit for The Foundations

Build me up………….

Answer: Buttercup.

5. Who was the lead singer on the Monkees hit Daydream Believer?

Answer: Davy Jones.

6. What a Wonderful World by Louis Armstrong was a hit in which year?

Answer: 1967.

7. ‘Tired of waiting for you’ – was a hit by which group?

Answer: The Kinks.

8. Who sang ‘My green tamborine’ in 1967?

Answer: The Lemon Pipers.

9. Which group got to number 2 with Daydream in 1966?

Answer: Loving Spoonful.

10. Roger Daltrey was lead singer of which group?

Answer: The Who.

11. 2 groups had a hit with Ob-la-di, Ob-la-di in 1968, one was the Beatles, what was the name of the other group?

Answer: The Marmalade.

12. Who sang Lady Willpower in 1968?

Answer: Gary Puckett and the Union Gap.

13. ‘I’m heading home again, cause it still seems I don’t fit in’ is the opening lines of which Love Affair song?

Answer: Rainbow Valley.

14. In 1965 who topped the UK charts with ‘It’s not unusual’?

Answer: Tom Jones.

15. Who sang about Hickory Holler’s Tramp in 1968?

Answer: O. C. Smith.    

16. True or false: Penny Lane is named after a real street in London.

Answer: False – it’s a street in Liverpool.

17. When did the English rock band ‘The Who’ formed?

Answer: 1964

18. It’s Now or Never was the first 60s number one for which musical icon?

Answer: Elvis Presley

19. Who sang the title track of 60s Bond film Thunderball?

Answer: Tom Jones.

20. Which Daydream Believer band initially began as a fictional band on a sitcom?

Answer: The Monkees.

21. Peter, Paul and Mary famously sang Leaving on a Jet Plane – but who wrote and sang the original version?

Answer: John Denver.

22. What is the best selling single of the 1960s in the UK?

Answer: ‘She Loves You’ by The Beatles.

23. Which UK comedian had the best-selling UK single of 1965?

Answer: Ken Dodd with Tears.

24. The Animals formed in which UK city?

Answer: Newcastle.

25. What was the name of Tom Jones’ first number one in 1965, later popularised by Carlton in The Fresh Prince of Bel-Air?

Answer: ‘It’s Not Unusual’.

26. Which iconic BBC music show premiered on 1st January 1964?

Answer: Top of the Pops.

27. tsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polkadot Bikini was a 1990 hit for Bombalurina, but who sang the 1960 original?

Answer: Brian Hyland.

28. Which band were recording their first album at Abbey Road while The Beatles were recording Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Band?

Answer: Pink Floyd.

29. How many number one albums did Cilla Black have in the 60s?

Answer: None – her first number one album was in 2015.

30. Which American rocker was the final performer at Woodstock festival in 1969?

Answer: Jimi Hendrix.

31. Jim Morrison was the lead singer of which controversial band?

Answer: The Doors.

32. Name the song: “All the leaves are brown, And the sky is grey…”

Answer: California Dreamin by The Mamas and The Papas.

33. How many number ones did The Beatles have during the 1960s in the UK?

Answer: 17.

34. Gimme Shelter and Paint It Black were hits for which legendary British band?

Answer: The Rolling Stones.

35. Which blonde bombshell became the face of country music in the 60s?

Answer: Dolly Parton.

Final Thoughts on Music Quiz Questions

So, how was the trip to the world of music with these music quiz questions? Have you been able to peek into ancient eras with these questions? I hope you have enjoyed these questions a lot.

You know what is an amazing thing about these music trivia questions. They are lighthearted and entertaining questions which you can ask to anyone. Whether he is a stranger or your closed one, just choose some random music quiz questions and peppered them casually in your conversation. It will lead to an amazing conversation and will let you peek into that person’s personality.

Also, you can ask these questions in game form to your friends and family to have quality time with them. These questions will lead to some golden eras and moments of life, and will act as a stress and fatigue reliever.

So, if you haven’t still played this game, do read these music quiz questions and answers and ask your friends and fellows.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *