Home » 423 Best Bar Trivia Questions for Your Next Pub Quiz
bar-trivia-questions

423 Best Bar Trivia Questions for Your Next Pub Quiz

If you’re looking for some fun and challenging bar trivia questions, you’ve come to the right place!

Are you a pub trivia aficionado? Do you love showing off your knowledge and winning bragging rights? If so, you’ll need a list of pub trivia questions that will challenge even the most knowledgeable trivia buffs.

The purpose of bar trivia questions is to provide a fun and engaging way for people to socialize and connect with others while enjoying a few drinks. They help break the ice and get people talking, laughing, and bonding over shared interests.

In this blog post, we’ve got something for everyone, from general knowledge questions to more specific ones about pop culture and history. So grab a drink and get ready to test your knowledge!

Best Bar Trivia Questions

What are the best bar trivia questions? It’s difficult to answer this question because it depends on the interests of the people in the bar. However, a few general topics are usually popular among bar-goers. These include pop culture (movies, TV, music, etc.), sports, history, and current events. The following are some of the best bar trivia questions and answers:

1. Which restaurant’s mascot is a clown?

Answer: McDonald’s.

2. What is the world’s most expensive spice by weight?

Answer: Saffron.

3. Which beverage is Russia best known for?

Answer: Vodka.

4. What does the “G” mean in “G-Man”?

Answer: Government.

5. The Flag of the European Union has how many stars on it?

Answer: 12.

6. Which American president appears on a one-dollar bill?

Answer: George Washington.

7. What alcoholic drink is mainly made from juniper berries?

Answer: Gin.

8. What item is the werewolf most afraid of?

Answer: Silver.

9. What geometric shape is generally used for stop signs?

Answer: Octagon.

10. Which Italian automobile manufacturer gained majority control of U.S. automobile manufacturer Chrysler in 2011?

Answer: Fiat.

11. What was the soft drink Pepsi originally introduced as?

Answer: Brad’s Drink.

12. What was the original name of the search engine “Google”?

Answer: BackRub.

13. What is the last letter of the Greek alphabet?

Answer: Omega.

14. Which of the following languages does NOT use gender as a part of its grammar?

Answer: Turkish.

15. What is the Portuguese word for “Brazil”?

Answer: Brasil.

16. Which programming language shares its name with an island in Indonesia?

Answer: Java.

17. What year was the RoboSapien toy robot released?

Answer: 2004.

18. What is Symptomatology the study of?

Answer: Symptoms.

19. When did the website “Facebook” launch?

Answer: 2004.

20. Before the 19th Century, the “Living Room” was originally called the…

Answer: Parlor.

21. Where did the pineapple plant originate?

Answer: South America.

21. What is the nationality of Picasso?

Answer: Spanish.

22. What year was Queen Elizabeth II born?

Answer: 1926.

23. Generally, which component of a computer draws the most power?

Answer: Video Card.

24. What is the romanized Arabic word for “moon”?

Answer: Qamar.

25. What U.S. state’s constitution is the longest in the world?

Answer: Alabama

26. Where were fortune cookies invented?

Answer: San Francisco.

27. Who is the weirdest thing to win the Nobel prize?

Answer: Liquid cats.

28. What is the name of the Royal English family’s residence?

Answer: Buckingham Palace.

29. What engines power airplanes?

Answer: Jet engines.

Random Bar Trivia Questions

Do you consider yourself a bar trivia enthusiast? If so, put your knowledge to the test with these random bar trivia questions! See how many you can get right without cheating.

1. What is the unit of currency in Laos?

Answer: Kip.

2. What is the nickname of the US state of California?

Answer: Golden State.

3. What colour is the “Ex” in FedEx Ground?

Answer: Green.

4. In what year was McDonald’s founded?

Answer: 1955.

5. The beaver is the national emblem of which country?

Answer: Canada.

6. The likeness of which president is featured on the rare $2 bill of USA currency?

Answer: Thomas Jefferson.

7. What was Walt Disney afraid of?

Answer: Mice.

8. In St. Louis, Missouri, it’s illegal for a firefighter to rescue who?

Answer: Undressed women (even if they are wearing a nightgown).

9. On average, what is the thing that Americans do 22 times in a day?

Answer: Open the fridge.

10. Named after the mallow flower, mauve is a shade of what?

Answer: Purple.

11. What was the first fruit that was eaten on the moon?

Answer: Peach.

12. What was banned in Indonesia for “stimulating passion?”

Answer: Hula hoops.

13. What do you call a cocktail consisting of coconut milk, rum, and pineapple?

Answer: Pina Colada.

14. In CSS, which of these values CANNOT be used with the “position” property?

Answer: Center.

15. What was the first patented service uniform in the United States?

Answer: Playboy Bunny.

16. What is the name of the Duke of Milan who casts a spell on a ship in ‘The Tempest’?

Answer: Prospero.

17. What two cities represent letters in the phonetic alphabet?

Answer: Lima and Quebec.

18. What is James Bond’s preferred drink of choice?

Answer: Martini.

19. What is the number one seller at Walmart?

Answer: Bananas.

20. What were clocks missing before 1577?

Answer: Minute hands.

21. What is illegal to eat with a cherry pie in Kansas?

Answer: Ice cream.

21. What kind of an animal is known as a horned toad?

Answer: A lizard.

22. What was the third country to get the atomic bomb?

Answer: Britain.

23. His wife was Roxana. His horse was Bacephalus. He was ________.

Answer: Alexander the Great.

24. At which place you can find the Andamooka?

Answer: South Australia.

25. What was the 9th century tax levied to fight the vikings?

Answer: Dane Geld.

26. Where do kiwi fruits originally come from?

Answer: China.

Fun Bar Trivia Questions

Fun bar trivia questions can be a great way to get people talking and laughing in your bar or pub. They can also be a great way to generate some good-natured competition among your patrons. We’ve got you covered whether you’re looking for icebreaker questions to get a party started or want to spice up your bar’s weekly trivia night.

1. What mythical creature’s name is derived from the Latin for ‘one-horned’?

Answer: The unicorn.

2. In the acronym, AKA, what does the K stand for?

Answer: Known (AKA stands for Also Known As).

3. In a game of bingo, which number is represented by the phrase “two little ducks”?

Answer: 22.

4. What is a “dakimakura”?

Answer: A body pillow.

5. If someone said “you are olid”, what would they mean?

Answer: You smell extremely unpleasant.

6. What can be broken but is never held?

Answer: A promise.

7. What is a baby kangaroo called?

Answer: A joey.

8. What was Hugh Hefner’s jet plane named?

Answer: Big Bunny.

9. What word can go before “decision”, “personality” and “second”?

Answer: Split.

10. Who claimed he could “drive away the devil with a fart?”

Answer: Martin Luther.

11. According to legend, what was the name of King Arthur’s magician advisor?

Answer: Merlin.

12. What does come down but never goes up?

Answer: Rain.

13. What is the first name of Pinocchio’s cricket friend in the Disney cartoon movie?

Answer: Jiminy.

14. It was illegal for women to wear what in 19th century Florence?

Answer: Buttons.

15. What was Marilyn Monroe’s natural hair color?

Answer: Red.

16. In which wing of the White House is the Oval Office located?

Answer: The West Wing.

17. What term is used to describe food that has been prepared according to Jewish dietary laws?

Answer: Kosher.

18. Who sang about being an “eggman” and a “walrus”?

Answer: The Beatles.

19. In June in Wyoming, it is illegal to take a picture of what?

Answer: A rabbit.

20. What is banned in public places in Florida after 6 pm on a Thursday?

Answer: Farting.

21. Which Tasmanian marsupial is known for its temper?

Answer: Tasmanian Devil.

21. What flavor is Cointreau?

Answer: Orange.

22. What do you call a group of unicorns?

Answer: A blessing.

23. What Benedictine monk invented champagne?

Answer: Dom Pierre Pérignon.

24. In football, who was nicknamed ‘The Divine Ponytail’?

Answer: Roberto Baggio.

25. Where on the human body is the zygomatic bone found?

Answer: Facial cheek.

26. When held to ultraviolet light, what animal’s urine glows in the dark?

Answer: Cat.

27. According to Russian law, a homeless person must be where after 10 pm?

Answer: At home.

28. In Swedish, what is “entrance” and “driveway,” respectively?

Answer: “Infart” and “Uppfart.”

29. On Sunday, what is illegal to sell in Columbus, Ohio?

Answer: Cornflakes.

30. What animal cannot stick out its tongue?

Answer: Crocodiles.

General Bar Trivia Questions

To help you out with your next bar outing, we’ve put together a list of general trivia questions. From famous quotes to obscure trivia about bartenders and cocktails, these questions will have you entertained and learning in no time. Be sure to take your team to the next level and show off your knowledge at the next cocktail party!

1. How many letters are there in the German alphabet?

Answer: Thirty.

2. What is the name of Poland in Polish?

Answer: Polska.

3. On a dartboard, what number is directly opposite No. 1?

Answer: 19.

4. The average human body contains how many pints of blood?

Answer: Nine.

5. Who has the most followers on Instagram as of mid-2020?

Answer: Christiano Ronaldo.

6. What does a funambulist walk on?

Answer: A Tight Rope.

7. Who is depicted on the US hundred-dollar bill?

Answer: Benjamin Franklin.

8. What kind of person shall not be honored on a US postal stamp, according to the US postal service and the Citizen’s Stamp Advisory Committee?

Answer: A living person.

9. Who is the oldest among the Kardashian sisters?

Answer: Kourtney Kardashian.

10. According to Greek mythology who was the first woman on earth?

Answer: Pandora.

11. Who is the author of Jurrasic Park?

Answer: Michael Crichton.

12. What was Mountain Dew’s original slogan?

Answer: Yahoo! Mountain Dew… It’ll tickle your innards!

13. Which country has the most Trappist breweries?

Answer: Belgium.

14. How is the groundnut better known?

Answer: The peanut.

15. Nephelococcygia is the practice of doing what?

Answer: Finding shapes in clouds.

16. What is the currency of Poland?

Answer: Złoty.

17. According to Fair Works Australia, how long do you have to work to get Long Service Leave?

Answer: 7 years.

18. Electronic music producer Kygo’s popularity skyrocketed after a certain remix. Which song did he remix?

Answer: Ed Sheeran – I See Fire.

19. In 1969 Richard Cawston Made A Documentary For The BBC About Which Famous Family?

Answer: The Royal Family.

20. Who penned the words, ‘Hubble, bubble toil and trouble, fire burn and cauldron bubble’?

Answer: William Shakespeare.

21. What is the weight of a Gold Bar in Fallout: New Vegas?

Answer: 35 Pounds.

21. Virtual reality company Oculus VR lost which of its co-founders in a freak car accident in 2013?

Answer: Andrew Scott Reisse.

22. How do sea otters keep from drifting apart while they sleep?

Answer: They hold hands.

23. What type of dog is ‘Handsome Dan’, the mascot of Yale University?

Answer: Bulldog.

24. In flight systems, what does the initialism “TCAS” stand for?

Answer: Traffic Collision Avoidance System.

25. What did Temujin change his name to?

Answer: Genghis Khan.

26. What is a haboob?

Answer: A type of sandstorm.

27. Who is the oldest man to win People Magazine’s sexiest man alive?

Answer: Sean Connery.

Easy Bar Trivia Questions

Do you love trivia? Do you love bars? If you respond yes to both questions, then you’re in luck! Here are some easy bar trivia questions that you can use to impress your friends and show off your bar smarts!

1. How many colors are there in a rainbow?

Answer: 7.

2. What is Cynophobia the fear of?

Answer: Dogs.

3. What is Rihanna’s real name?

Answer: Robyn Fenty.

4. What do you call a snack made up of marshmallows, graham crackers, and chocolate?

Answer: S’mores.

5. What does the term GPU stand for?

Answer: Graphics Processing Unit.

6. Who led 900 followers in a mass suicide in 1979?

Answer: Jim Jones.

7. Chartreuse is a color between yellow and what?

Answer: Green.

8. What do you call a popular mixed rice, meat, and vegetable dish in Korea?

Answer: Bibimbap.

9. What was the name given to Android 4.3?

Answer: Jelly Bean.

10. How many ‘varieties’ are there in Heinz Tomato Ketchup?

Answer: 57 Varieties.

11. The History of Middle-earth’ was written by which author

Answer: J. R. R. Tolkien.

12. What is the most widely spoken language in the world?

Answer: Mandarin.

13. The villagers of Little Hangleton still called it “the Riddle House” even though it has been many years since the Riddle family had lived there.’ This is the first line of which piece of written work?

Answer: Harry Potter and the Goblet of Fire.

14. What is Nutriology the study of?

Answer: Nutrition.

15. What’s a newly hatched butterfly called?

Answer: Caterpillar.

16. What disease can be caused by a lack of Vitamin C?

Answer: Scurvy.

17. How many balls are on a pool table at the start of a game?

Answer: 16.

18. If you were born on Christmas Day, what would your star sign be?

Answer: Capricorn.

19. In which book series does ‘Neville Longbottom’ appear?

Answer: Harry Potter.

20. Who is the mascot for the fast-food chain, KFC?

Answer: Colonel Sanders.

21. What type of reptile can detach their tails when they are in danger and then regrow it?

Answer: Lizards.

21. Who invented peanut butter?

Answer: Marcellus Gilmore Edson.

22. Which film series stars Johnny Depp as pirate Jack Sparrow?

Answer: Pirates of the Caribbean.

23. What color is Santa Claus’s belt?

Answer: Black.

24. What is the name of the fastest land animal?

Answer: Cheetah.

25. What is the name of the tallest grass on earth?

Answer: Bamboo.

26. What’s the shortcut for the “copy” function on most computers?

Answer: ctrl c.

27. What was the youngest age to summit Mt. Everest?

Answer: 13.

28. Who was the first Western explorer to reach China?

Answer: Marco Polo.

29. Name the three primary colors.

Answer: Red, yellow and blue.

Hard Bar Trivia Questions

Looking for a challenge? Check out our hard bar trivia questions! These are perfect for trivia night at your local pub or bar. With challenging questions on a variety of topics, you’re sure to stump your friends and impress the other teams!

1. Of what tribe was Boadicea the head?

Answer: Iceni.

2. In the harbour of which city was the Greenpeace flagship Rainbow Warrior sunk in 1985?

Answer: Auckland.

3. Which sport requires the largest field in terms of surface area?

Answer: Polo.

4. In which city was John F Kennedy assassinated?

Answer: Dallas.

5. Of which ship was Miles Standish captain?

Answer: The Mayflower.

6. Which US state in 1907 was the last to declare Christmas a legal holiday?

Answer: Oklahoma.

7. The French region of Grasse is famous for making what?

Answer: Perfume.

8. How many darts are there in a standard set?

Answer: Three darts.

9. In a game of netball how many players on a team are allowed to score?

Answer: Two.

10. In which city was the peace treaty ending the Vietnam war signed?

Answer: Paris.

11. In which sport was desmond douglas britain’s leading competitor?

Answer: Table Tennis

12. What year was Prince George born?

Answer: 2013.

13. What is the name of Quint’s shark-hunting boat in Jaws?

Answer: The Orca.

14. In a decathlon what is the first event

Answer: 100 Metres.

15. Which vitamin is known as Pantothenic Acid?

Answer: B5.

16. In which year was Uber founded?

Answer: 2009.

17. In what state was Barack Obama born in?

Answer: Hawaii.

18. What was eBay.com originally called?

Answer: AuctionWeb.

19. In what year did the Titanic sink?

Answer: 1912.

20. What happened on the first of January, 1901?

Answer: Australia became a nation.

21. Which Beatle had dyslexia?

Answer: John Lennon.

21. How many hearts does an octopus have?

Answer: 3.

22. What did the first vending machine dispense?

Answer: Holy Water.

23. Who was known as the “Fab Four”?

Answer: The Beatles.

Funny Bar Trivia Questions

Hey there bar-hoppers! Looking for good, clean fun to liven up your next night out? Why not try your hand at some bar trivia? Here are a few funny bar trivia questions to get you started:

1. What ailment kills the most fruit flies?

Answer: Constipation.

2. What gets wetter and wetter the more it dries?

Answer: A towel.

3. One quarter of the bones in a human body is located where?

Answer: In your feet.

4. It’s illegal in Georgia to do what with a fork?

Answer: Eat fried chicken.

5. What is the technical name for the hashtag symbol?

Answer: An octothorpe.

6. What fruit/vegetable has more genes than the human body?  

Answer: Tomatoes.

7. About how much time will be spent sitting on the toilet when we die?

Answer: One year.

8. Who entered a contest to find his own look-alike and came 3rd?

Answer: Charlie Chaplin.

9. Every 15 minutes cockroaches do what?

Answer: Fart.

10. In Texas it’s illegal to swear in front of a what?

Answer: Corpse.

11. What body part do our eyes ignore during the day?

Answer: Our nose.

12. Henry VIII introduced which tax in England in 1535?

Answer: A beard tax.

13. What is Johnny Depp afraid of?

Answer: Clowns.

14. Which bird is nicknamed The Laughing Jackass?

Answer: Kookaburra.

15. What is Scooby Doo’s full name?

Answer: Scoobert Doo.

16. Which country has the most tornadoes by area?

Answer: England.

17. How many bars of soap could the human body fat count make?

Answer: 7.

18. What finger has its own pulse?

Answer: Thumbs.

19. What are people who love eating ice called?

Answer: Pagophagiacs.

20. What were the first ice hockey pucks made out of?

Answer: Cow dung.

21. What is the average size of a gorilla’s butt?

Answer: 19″ wide.

21. When was “word vomit” as a phrase created?

Answer: In the movie “Mean Girls.”

22. How much does elephant dung normally weigh?

Answer: About 3,837 kilograms.

Bar Trivia Questions about Geography

Do you like learning new facts about geography? If so, then you’ll love these bar geography trivia questions! These questions span various subjects, from countries and capitals to famous landmarks and natural disasters. So whether you’re a seasoned world traveller or armchair adventurer, we think you’ll find these questions both challenging and fun.

1. What is the capital city of New York State?

Answer: Albany.

2. What is the smallest state in the U.S.?

Answer: Rhode Island.

3. What is the most populous city in the world?

Answer: Tokyo.

4. Madagascar is located in which body of water?

Answer: The Indian Ocean.

5. What is the capital city of the U.S. state of Missouri? 

Answer: Jefferson City.

6. What is the tallest waterfall in the world?

Answer: Angel Falls in Venezuela.

7. One country shares a border with 14 different nations and crosses 8 time zones. Which country is it?

Answer: Russia.

8. What city is the capital city of New Zealand?

Answer: Wellington.

9. Which ocean sees the most travelers?

Answer: The Atlantic Ocean.

10. Where in the world is the sun not visible for 186 days?

Answer: The North Pole.

11. Which river goes through the Grand Canyon?

Answer: The Colorado River.

12. What countries make up the United Kingdom?

Answer: England, Scotland, Northern Island, Wales.

13. What is the name of the Pacific Ocean region that has frequent earthquakes and many active volcanoes?  

Answer: The Ring of Fire.

14. Edinburgh and Glasgow are located in which country?

Answer: Scotland.

15. What is the capital of Spain?

Answer: Madrid.

16. What is the smallest independent country in the world?

Answer: Vatican City.

17. What is the world’s largest sea?  

Answer: The Caspian Sea.

18. Which U.S. state has the highest amount of active volcanoes?

Answer: Alaska.

19. Nova Scotia is on which coast of Canada?

Answer: East.

20. What is the capital of Scotland?

Answer: Edinburgh.

21. What US state is the famous Area 51 located in?

Answer: Nevada.

21. Which of these island countries is located in the Caribbean?

Answer: Barbados.

22. Where would you find the “Spanish Steps”?

Answer: Rome, Italy.

23. Which country was NOT part of the Soviet Union?

Answer: Romania.

24. What city in the world has the most diverse language culture?

Answer: New York City.

25. Which small country is located between the borders of France and Spain?

Answer: Andorra.

26. What year is on the flag of the US state Wisconsin?

Answer: 1848.

27. In which city, is the Big Nickel located in Canada?

Answer: Sudbury, Ontario.

28. How many countries border Kyrgyzstan?

Answer: 4.

29. What is the area of Vatican City?

Answer: 0.44km^2.

Bar Trivia Questions about Sports

Whether you’re a sports fan or not, bar trivia is always fun to spend an evening with friends. And what better way to show off your knowledge than by impressing your friends with some sports trivia questions? Here are some sports trivia questions that are sure to get the conversation flowing.

1. Which is the only team to play a perfect season? 

Answer: The Miami Dolphins.

2. Which team won the Super Bowl in 1967?

Answer: The Green Bay Packers.

3. What sport do the harlem globetrotters play?

Answer: Basketball.

4. Which player has won the MVP award six times?

Answer: Kareem Adbul Jabar.

5. Which sporting event was bbc2’s first ever colour transmission in 1967?

Answer: Wimbledon.

6. In which building did the Chicago Bulls play their home games? 

Answer: The United Centert.

7. This sport is called the “American pastime”?

Answer: Baseball.

8. With which NBA team did Larry Bird play?

Answer: The Boston Celtics.

9. What football team was formerly known as the Frankford Yellow Jackets?

Answer: Philadelphia Eagles.

10. What is the ‘perfect score’ in a game of ten pin bowling?

Answer: 300.

11. Which hockey player has scored the most goals in NHL history?

Answer: Wayne Gretzky.

12. Monza & silverstone are venues for which sport?

Answer: Formula One.

13. With which sport would you have associated Jocky Wilson?

Answer: Darts.

14. With what did cricketer Mansoor Ali Khan Pataudi frequently play within his hands?

Answer: A glass eye.

15. Which player has played the most games for the NHL?

Answer: Patrick Marleau.

16. Which NFL team went to four consecutive Super Bowl Games from 1991 to 1994 and lost all four games?  

Answer: The Buffalo Bills.

17. What 3 letter word it the name given to a replayed point in tennis?

Answer: Let.

18. Who was the youngest NHL player ever?

Answer: 16-year-old Armand “Bep” Guidolin.

19. In 1998 who became the youngest footballer to score a hat trick in the english premiership?

Answer: Michael Owen.

20. Which team has made the most appearances at the Super Bowl?

Answer: The New England Patriots.

21. In 1930, what was the country that won the very first World Cup in soccer?

Answer: Uruguay.

21. Which tournament did Tiger Woods win in 1997 by 12 strokes?  

Answer: The Masters.

22. Which NBA player retired in 1993 to play minor league basketball for a couple of years?

Answer: Michael Jordan.

23. Which heavyweight boxer was known as the real deal?

Answer: Evander Holyfield.

24. Between the two sisters Venus and Serena Williams, which sister has won more grand slam tennis titles?

Answer: Serena Williams.

25. The Triple Crown in horse racing goes to the horse that wins which three races?

Answer: The Kentucky Derby, Belmont Stakes, and Preakness Stakes.

Bar Trivia Questions about Science

Are you a science lover? If so, we’ve put together a list of bar science trivia questions. From biology to chemistry to physics, we’ve got it covered. So next time you’re out with your buddies, see who can answer the most questions correctly. Good luck!

1. What energy does an Eolic power station generate?

Answer: Wind.

2. What is the symbol for copper?

Answer: Cu.

3. What is Anthropology the study of?

Answer: Humans.

4. What is Sporalogy the study of?

Answer: A parody of astrology.

5. What is Oology the study of?

Answer: eggs.

6. To what is the process of vulcanisation applied?

Answer: Rubber.

7. What is the airspeed velocity of an unladen swallow?

Answer: 24 MPH.

8. What is Exobiology the study of?

Answer: Life in outer space.

9. Which science deals with the motion of projectiles?

Answer: Ballistics.

10. Which metal was invented by British metallurgist Harold Brearley in 1912?

Answer: Stainless Steel.

11. What is Cryptology the study of?

Answer: How to encrypt and decrypt secret messages.

12. What is Hydrogeology the study of?

Answer: Underground water.

13. Which astronomer had a metal nose?

Answer: Tycho Brahe.

14. A __________ consumes about 33 percent of its body weight in a single meal.

Answer: Pelican.

15. Which chemical has the atomic number one?

Answer: Hydrogen.

16. What does a micron measure?

Answer: Distance.

17. What is Laryngology the study of?

Answer: The larynx, or voice box; a branch of medicine.

18. Which is the largest known butterfly?

Answer: Queen Alexandra’s Birdwing.

19. How many degrees does the earth rotate each hour?

Answer: Fifteen.

20. Which oath of ethics taken by doctors is named after an Ancient Greek physician?

Answer: The Hippocratic Oath.

21. What is Oceanology the study of?

Answer: Oceans.

21. At what temperature are Celsius and Fahrenheit equal?

Answer: -40.

22. What does DNA stand for?

Answer: Deoxyribonucleic acid.

23. On what continent will you not find bees?

Answer: Antarctica.

24. What is a material that will not carry an electrical charge called?

Answer: An insulator.

25. Roughly how long does it take for the sun’s light to reach Earth: 8 minutes, 8 hours or 8 days?

Answer: 8 minutes.

26. What is the heaviest organ in the human body?

Answer: The liver.

27. How many teeth does an adult human have?

Answer: 32.

28. What part of the human body serves the purpose of maintaining balance?

Answer: The ears.

29. Which blood type is the rarest in humans?

Answer: AB negative.

30. How many bones are in the human body?

Answer: 206.

31. Who has more hair follicles, blondes or brunettes?

Answer: Blondes.

Bar Trivia Questions about Animal

Do you love animals? Well, whether you’re looking for questions about specific animal trivia questions or general questions about the animal kingdom, we’ve got you covered. So gather up your animal-loving friends and head to the nearest bar for a night of fun and trivia!

1. What animal is known to be ‘man’s best friend’?

Answer: Dog.

2. What animal is known by the nickname “sea cow?”

Answer: Manatees.

3. What animal breathes out of its butt?

Answer: Turtles.

4. What animal is covered in quills?

Answer: Porcupine.

5. Which mammal is known to have the most powerful bite in the world?

Answer: Hippopotamus.

6. A baby goat is called what?

Answer: Kid.

7. What does a snake shed a few times a year?

Answer: Its skin.

8. What kind of turtle can’t retract into its shell?

Answer: Sea turtle.

9. What object does a male penguin often gift to a female penguin to win her over?

Answer: A pebble.

10. What’s the only mammal that’s able to fly?

Answer: Bat.

11. How long does it take a sloth to digest a meal?

Answer: Two weeks.

12. What is the size of a newborn kangaroo?

Answer: 1 inch.

13. What kind of animal is a Komodo dragon?

Answer: A Lizard.

14. How long is an elephant pregnant before it gives birth?

Answer: 22 Months.

15. How many compartments are in a cow’s stomach?

Answer: Four.

16. How far away can a wolf smell its prey?

Answer: Almost 2 miles.

17. What are the only two mammals are the only ones known to lay eggs?

Answer: The anteater and the duck-billed platypus.

18. Which animal is known to spend 90% of its day, sleeping?

Answer: Koalas.

19. Under their white fur, what color is a polar bear’s skin?

Answer: Black.

20. Why are flamingos pink?

Answer: Because of their diet of algae, shrimps and crustaceans.

21. What color is the tongue of a giraffe?

Answer: Purple.

21. Which animal’s poop is known to take the shape of cubes?

Answer: Wombat.

22. A dog sweats through which part of its body?

Answer: Its paws.

23. What’s a group of kittens called?

Answer: Kindle.

24. Which animal’s stripes are on their skin as well as their fur?

Answer: Tiger.

25. How many humps does a Bactrian camel have?

Answer: Two.

26. What animal is said to have 9 lives?

Answer: Cat.

27. What animal is the largest mammal in the world?

Answer: Blue Whale.

28. What name is given to a female deer?

Answer: Doe.

29. What are the horns of a rhinoceros made of?

Answer: Hair.

30. What is the only mammals that can’t jump?

Answer: Elephant.

31. What animal eats mainly bamboo?

Answer: Panda.

32. What do snakes use to smell?

Answer: Their tongue.

Bar Trivia Questions about Music

Do you know everything about music? If so, you’ll love testing your knowledge with these music trivia questions! See how many you can get right.

1. ‘1989’ is an album title for which pop singer?

Answer: Taylor Swift.

2. Comedian Jack Black is also a singer for which band?

Answer: Tenacious D.

3. Which musician has collaborated with American producer Porter Robinson and released the 2016 song “Shelter”?

Answer: Madeon.

4. Which famous composer was born in 1771 in Berlin?

Answer: Ludwig von Beethoven.

5. Which musician sang the National Anthem during the 2010 Super Bowl?

Answer: Christina Aguilera.

6. Which song made the Korean rapper ‘PSY’’ a viral sensation in 2012?

Answer: Gangnam Style.

7. How many notes are there on a standard grand piano?

Answer: 88.

8. What Richard Wagner song is closely associated with the Francis Ford Coppola film Apocalypse Now?  

Answer: “Ride of the Valkyries”.

9. Who produced Michael Jackson’s songs “Thriller,” “Bad,” and “Off the Wall”?

Answer: Quincy Jones.

10. Which male Hawaiian musician was well known for his cover of ‘Somewhere Over the Rainbow?”

Answer: Israel Kamakawiwoʻole

11. What is the name of the movie that featured Vanilla Ice in a leading role?

Answer: Cool as Ice.

12. What is the full name of the rapper ‘Puff Daddy’?

Answer: Sean John Combs.

13. In “Peter and the Wolf,” which instrument represents the Cat?  

Answer: The clarinet.

14. Which rap artist has won two Academy Awards and four Grammy Awards?

Answer: Will Smith.

15. Where was the singer Adele born?

Answer: London, England.

16. What do musicians such as Carly Rae Jepson, Celine Dion, and Alanis Morisette have in common?  

Answer: They were all born in Canada.

17. Which song ran the most consecutive weeks on the Billboard charts?

Answer: “Old Town Road” by Billy Ray Cyrus.

18. In 2009, this song by the Black Eyed Peas was nominated as ‘Song of the Year’ during the 2009 World Music Awards. What song was it?

Answer: I Gotta Feeling.

19. What was Rodgers and Hammerstein’s first musical?

Answer: Oklahoma!

20. Which music group has the most #1 hits of all time?

Answer: The Beatles.

21. What is the name of the Pink Floyd album with the prism on the cover?

Answer: Dark Side of the Moon.

21. Which rapper is R&B artist Brandy Norwood’s first cousin?

Answer: Snoop Dogg.

22. What horror actor performed the evil laugh at the end of the “Thriller” music video?

Answer: Vincent Price.

23. Finish the phrase “The artist formerly known as….”

Answer: Prince.

24. In which city is the Country Music Hall of Fame located?

Answer: Nashville, TN.

25. 2011 saw the release of this house music track produced by the late Avicii. What was the song?

Answer: Levels.

26. Which band wrote songs that also served as the theme songs for CSI, CSI: NY, and CSI: Miami respectively?

Answer: The Who.

27. What is the name of this music trio from Saturday Night Live who was also behind the show’s ‘Digital Sketches’?

Answer: The Lonely Island.

28. ‘Stellar Stellar’ is a song by which Japanese music artist?

Answer: Hoshimachi Suisei.

29. Which band is ‘will.i.am’ part of?

Answer: Black Eyed Peas.

Bar Trivia Questions about History

We all love a good trivia game, and when it comes to history, there are plenty of questions to go around! We’ve got questions on everything from ancient civilizations to modern history, so there’s something for everyone. See how much you know about the past with our quiz! Here are some history trivia questions:

1. Which Chinese dynasty lasted from 1368 to 1644?

Answer: Ming.

2. Which country was split into two zones by the Yalta agreement?

Answer: Germany.

3. In what year did the UK’s lease on Hong Kong expire?

Answer: 1997.

4. On what Japanese city was the first atomic bomb dropped?

Answer: Hiroshima.

5. In which century was The Black Death?

Answer: Fourteenth.

6. Commanded the confederate armies during the American Civil War?

Answer: Robert E.Lee.

7. Famed as a member of the Rat Pack, who died on Christmas day 1995?

Answer: Dean Martin.

8. In America, what became the 49th state to enter the union in 1959?

Answer: Alaska.

9. Who was the last of the apache warrior chiefs?

Answer: Geronimo.

10. In 1962, for what reason did Britain and France sign an agreement to build together?

Answer: Concorde.

11. Formed in 1955, with which island was the organization known by the acronym EOKA associated?

Answer: Cyprus.

12. Who was the first woman to fly solo across the Atlantic ocean?

Answer: Amelia Earhart.

13. In Which year did the Falkland’s conflict begin?

Answer: 1982.

14. During which king’s reign did the great fire of London occur?

Answer: Charles II.

15. What was the war between Argentina and Great Britain over?

Answer: Falkland Islands.

16. In what country did the “Sepoy Mutiny” occur?”

Answer: India.

17. Who was assassinated on Feb. 21, 1965?

Answer: Malcolm X.

18. Who gave John F. Kennedy a dog named Pushinka?

Answer: Nikita Khrushchev.

19. Where was the ancient script of Linear A and Linear B found?

Answer: Crete.

20. Which king was overthrown as a result of the french revolution?

Answer: Louis XVI.

21. Spain ceded Florida to Britain in exchange for this territory.

Answer: Cuba.

21. Who was the father of Elizabeth I?

Answer: Henry VIII.

22. Who was President of the USA from 1953 till 1961?

Answer: Dwight Eisenhower.

23. In which year was the Boeing 747 put into regular service?

Answer: 1970.

24. To what was byzantium renamed in 330 AD?

Answer: Constantinople.

25. Who banned Christmas in Britain in 1647?

Answer: Oliver Cromwell.

26. Who was assassinated on Nov. 22, 1963?

Answer: John F Kennedy.

27. Approximately how many children did pharaoh Ramses II father?

Answer: 160.

28. Which country did Idi Amin invade in 1979?

Answer: Tanzania.

29. Who was the 2nd wife of Henry VIII?

Answer: Anne Boleyn.

Bar Trivia Questions about Movie

Do you consider yourself a movie buff? Do you know your stuff when it comes to the cinema? Well, put your knowledge to the test with these movie trivia questions. From classic films to modern blockbusters, we’ve got something for everyone. So, what are you waiting for? Test your movie knowledge now!

1. In what year was the original “Jurassic Park” film released?

Answer: 1993.

2. What is the highest-grossing holiday movie of all time?

Answer: Home Alone.

3. In the movie “Finding Nemo”, who was Marlin’s wife?

Answer: Coral.

4. The films The King’s Speech and The English Patient feature which English actor?

Answer: Colin Firth.

5. Which film involves people entering other people’s dreams?

Answer: Inception.

6. What substance is Han Solo frozen in during “The Empire Strikes Back”?

Answer: Carbonite.

7. Which villain is known for saying the following: “Why So Serious?”

Answer: The Joker.

8. Which painter reputedly cut off his own ear?

Answer: Van Gogh.

9. Who was the director of X-Men (2000)?

Answer: Bryan Singer.

10. What famous character is known for saying, “I’ll be back”?

Answer: The Terminator.

11. Which movie is known for this famous quote: “Yo Adrian!”

Answer: Rocky.

12. What is Forrest Gump’s IQ?

Answer: 75.

13. What film is about a chocolate factory run by Willy Wonka?

Answer: Charlie and the Chocolate Factory.

14. Which American singer and songwriter has starred in films including Dick Tracy and Evita?

Answer: Madonna.

15. Which actor’s roles include Rashomon and Yojimbo?

Answer: Bryan Singer.

16. Who always made an appearance in Marvel films until his death?

Answer: Stan Lee.

17. What is Batman’s city?

Answer: Gotham City.

18. Which movie famously featured ‘My Heart Will Go On’ by Celine Dion?

Answer: Titanic.

19. Which movie franchise character holds ‘family’ as the most important thing in the world?

Answer: Dominic Toretto.

20. What is the name of Edward Norton’s character in “Fight Club”?

Answer: Narrator.

21. Which actor’s roles include Two and a Half Men and Mystic River?

Answer: Sean Penn.

21. What was the name of Eddie Murphy’s character in Beverly Hills Cop?

Answer: Axel Foley.

22. Which movie franchise is known for the following: “May the odds be ever in your favour.”

Answer: Hunger Games.

23. Which series of films features a habitual serial killer called Michael Myers?

Answer: Halloween.

24. Which director directed Apocalypse Now?

Answer: Francis Ford Coppola.

25. On the day of his wife’s murder, what drink was Andy drinking in the movie “The Shawshank Redemption”?

Answer: Bourbon.

26. Who directed Alien?

Answer: Ridley Scott.

27. Which actor has featured in films including The Last Emperor and Lawrence of Arabia?

Answer: David Lean.

28. In which 1970’s films does Dustin Hoffman play the character ‘ Babe Levy’?

Answer: Marathon Man.

29. Which film does Jack Black voice a shark in?

Answer: SharkTale.

30. The films ‘8 Women’ and ‘Dancer in the Dark’feature which French actress?

Answer: Catherine Deneuve.

Bar Trivia Questions about Entertainment

Do you consume entertainment content voraciously, always looking for new and exciting tidbits to add to your ever-growing knowledge base? If so, then you’ll love these entertainment trivia questions!

1. Who was the host of the ‘Tonight Show’ from 1962-1992?

Answer: Johnny Carson.

2. Which actress has received the most Oscar nominations?

Answer: Meryl Streep.

3. Who was Saturday Night Live’s first celebrity host?

Answer: George Carlin.

4. Which director directed Interstellar?

Answer: Christopher Nolan.

5. Until Frozen was released in 2013, what was the highest-grossing animated film of all time? 

Answer: The Lion King.

6. The following is a line from which 1970’s film ‘you talkin to me’?”

Answer: Taxi Driver.

7. Name at least three members of the British comedy group Monty Python.

Answer: Graham Chapman, Eric Idle, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones.

8. In which comedy film does Aretha Franklin star as a proprietress of a soul food joint?

Answer: The Blues Brothers.

9. What year saw the launch of the Academy Awards?

Answer: 1929.

10. What does the BBC stand for?

Answer: British Broadcasting Corporation.

11. How many seasons did the ‘Oprah Winfrey Show’ run for?

Answer: 25 seasons.

12. Who plays the role of the Prime Minister, in the 2003 Christmas film ‘Love Actually”?”

Answer: Hugh Grant.

13. Where was the Nutcracker ballet first performed?

Answer: The St. Petersburg Opera House.

14. What is the name of the district in New York that is famous for hosting multiple touring musicals?

Answer: Broadway.

15. Which broadcasting network in the United States is solely dedicated to entertainment news and updates?

Answer: E! Entertainment.

16. In the Disney film Air Bud, what food does Josh use to lure Buddy out of the bushes?

Answer: Vanilla pudding.

17. In the Peanuts comics, who is Lucy Van Pelt infatuated with?  

Answer: Schroeder.

18. What is the name of Arya Stark’s sword in the HBO show Game of Thrones?

Answer: Needle.

19. What film won the most ‘Golden Raspberry’ awards in 2010?

Answer: The Last Airbender

20. Where did Peter Pan first meet Tinker Bell?

Answer: Kensington Gardens in London.

21. What viral video predominantly featured the song ‘Dragostea Din Tei’ by Moldovan pop group ‘O-Zone’?

Answer: Numa Numa.

21. What is the name of Simon Pegg’s and Nick Frost’s film trilogy?

Answer: Three Flavors Cornetto Trilogy.

22. The films Boardwalk Empire and Pulp Fiction feature which actor?

Answer: Steve Buscemi.

23. The Wrench, Lead Pipe, Revolver, Candlestick, Knife, and what else are the weapons in the board game Clue?

Answer: The rope.

24. Which popular ‘Vocaloid’ character is most associated with leeks?

Answer: Hatsune Miku.

25. Which book begins with the sentence “Marley was dead, to begin with”?

Answer: A Christmas Carol.

Final Thoughts on Bar Trivia Questions

If you’re looking for a fun way to spend an evening with friends, bar trivia questions are a great option. Not only will you get to test your knowledge, but you’ll also have a chance to win prizes and bragging rights. And if you’re not competitive, don’t worry – bar trivia questions are also a great way to relax and socialize over drinks.

So next time you’re looking for something to do on a weeknight, consider heading out to your local bar for some trivia fun.

We hope you enjoyed our bar quiz questions! If you’re looking for more, check out our website for a list of all the best pub trivia questions and answers. And if you have any suggestions for future topics, feel free to leave us a comment below. Thank you for reading!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *