Disney trivia questions are a great way to have fun during a party or just to make your children enthusiastic about the characters they love. There are a lot of Disney trivia questions you can ask your children or guests.
Disney is one of the world’s largest companies and has produced many memorable characters, iconic merchandise, and classic films.
Disney trivia is something that is loved by many. You can play a different round of trivia with so many different characters and movies each time. This blog will give you some Disney trivia questions so that you can see if you are a bigger fan than your friends.
Do you love Disney movies? Do you consider yourself to be an expert on them? Test your knowledge with the Disney quiz questions! Check out below our compelling collections in various categories:
Best Disney Trivia Questions
Disney trivia is some of the most fun trivia! If you’re a big fan of all things Disney, you’ll love testing your knowledge with these questions. There’s something for everyone, from classic Disney movies to more recent releases. So, without further ado, let’s get started! The best Disney trivia questions and answers are given below:
1. Who is Mufasa’s trusted advisor in The Lion King?
Answer: Zazu.
2. Christian Bale is the voice behind which character in Pocahontas?
Answer: Thomas.
3. Who is Remy’s culinary hero in Ratatouille?
Answer: Chef Auguste Gusteau.
4. Angelina Jolie brought which Disney villain to life?
Answer: Maleficent.
5. How many brothers does Prince Hans of the Southern Isles have in Frozen?
Answer: 12.
6. Which Full House character voices Aladdin?
Answer: Steve.
7. The sorcerer’s name in Fantasia spells what backwards?
Answer: Disney.
8. What’s the name of the circus in the 1941 animated film Dumbo?
Answer: WDP Circus (reference to Walt Disney Productions).
9. Genie was stuck in the lamp for how many years before Aladdin found him?
Answer: 10,000 years.
10. What is the name of Ariel and Prince Eric’s daughter?
Answer: Princess Melody.
11. Which Disney Princess sings “Once Upon a Dream”?
Answer: Aurora (Sleeping Beauty).
12. What are the names of Hades minions in Hercules?
Answer: Pain and Panic.
13. Where does Mike Wazowski take his girlfriend Celia for her birthday dinner in Monsters, Inc.?
Answer: Harryhausen’s.
14. What does Hakuna Matata mean?
Answer: No worries.
15. What is the name of the castle in Shanghai Disneyland Park?
Answer: The Enchanted Storybook Castle.
16. What are the names of the seven dwarfs in Snow White?
Answer: Doc, Grumpy, Happy, Sleepy, Bashful, Sneezy, and Dopey.
17. What is the name of Andy’s neighbor in Toy Story?
Answer: Sid.
18. What land is Big Thunder Mountain Railroad located in?
Answer: Frontierland.
19. What is the name of Sleeping Beauty’s Prince?
Answer: Prince Phillip.
20. How old is Crush in Finding Nemo?
Answer: 150 (and still young!)
21. What year did Disneyland open?
Answer: 1955.
22. What was the first Pixar movie?
Answer: Toy Story.
23. Who trained Hercules to be a hero?
Answer: Philoctetes/Phil.
24. What is the name of the toy store in Toy Story 2?
Answer: Al’s Toy Barn.
25. Which Disney Princess attended Elsa’s coronation day in Arendelle?
Answer: Rapunzel.
26. What is the name of Belle’s father in Beauty and the Beast?
Answer: Maurice.
27. Which Disney Princess did Lily James portray in a 2015 live action-remake?
Answer: Cinderella.
28. Who serves a Pinocchio’s conscience?
Answer: Jiminy Cricket.
29. Who is Goofy’s son?
Answer: Maximilian Goof (or Max for short).
Random Disney Trivia Questions
How much do you think you know about Disney? Take our quiz to find out! These random Disney trivia questions will test your knowledge of everything Disney, from movies to theme parks. So, let’s see how much of a Disney fan you really are!
1. What were Mickey Mouse’s first spoken words ever?
Answer: Hot dog!
2. What high school did Troy and Gabriella attend in High School Musical?
Answer: East High School.
3. What name does Mulan pick for herself while pretending to be a man?
Answer: Ping.
4. Duchess is a mother to how many kittens in The Aristocats?
Answer: Three (Marie, Berlioz, and Toulouse).
5. What is Princess Mia’s full name in The Princess Diaries?
Answer: Amelia Mignonette Thermopolis Renaldi.
6. What fireworks show replaced Wishes in 2017?
Answer: Happily Ever After.
7. Rapunzel’s chameleon in Tangled is called what?
Answer: Pascal.
8. Who said: “Fish are friends not food”?
Answer: Bruce.
9. All you need is a little faith, trust, and what else?
Answer: Pixie dust.
10. Which Disney character sings “Kiss the Girl”?
Answer: Sebastian.
11. Pongo and Perdita originally had how many puppies in 101 Dalmatians?
Answer: 15.
12. What is Tarzan’s adopted mother’s name?
Answer: Kala.
13. Who composed the music for Toy Story?
Answer: Randy Newman.
14. What are the three mountains in Magic Kingdom?
Answer: Space Mountain, Splash Mountain, and Big Thunder Railroad Mountain.
15. What is Flynn Rider’s real name in Tangled?
Answer: Eugene Fitzherbert.
16. Who is Miguel’s idol in Coco?
Answer: Ernesto de la Cruz.
17. Which Disney character sings “How Far I’ll Go”?
Answer: Moana.
18. What are the names of the little fox and the hound from 1981’s The Fox and the Hound?
Answer: Tod (fox) and Copper (hound dog).
19. Quasimodo was the bell-ringer of which famous cathedral?
Answer: Notre Dame.
20. What is the name of Simba and Nala’s daughter?
Answer: Kiara.
21. How many stones were used to make Cinderella’s Castle in Magic Kingdom?
Answer: None!
22. What is the name of Prince Eric’s dog in The Little Mermaid?
Answer: Max.
23. The Princess and the Frog is set in which city?
Answer: New Orleans.
24. What is the name of the Italian restaurant where Lady and the Tramp share spaghetti?
Answer: Tony’s Restaurant.
25. Julie Andrews made her feature film debut in which Disney movie?
Answer: Mary Poppins.
Fun Disney Trivia Questions
Disney is well-known for introducing some of the most adored characters in entertainment history. From the classic characters of Mickey Mouse and his friends to the newest characters from the Disney and Pixar franchises, Disney continues to create fun and exciting content. Here are some fun Disney quiz questions for you to test your knowledge.
1. What type of character is Olaf in the movie Frozen?
Answer: A snowman.
2. What is the name of Ariel’s daughter?
Answer: Melody.
3. In the Little Mermaid, what is the name of her best friend?
Answer: Sebastian.
4. What Disney character has long hair that is let down?
Answer: Repunzel.
5. What do Aladdin and his monkey Abu steal from the marketplace when you’re first introduced to them in the movie?
Answer: A loaf of bread.
6. What is the name of Cinderella’s evil mother?
Answer: Lady Tremaine.
7. What color eyes does Cinderella have?
Answer: Blue.
8. What does the enchanted cake in ‘Brave’ turn Merida’s mother into?
Answer: A bear.
9. King Fergus is a character from which Disney movie?
Answer: Brave.
10. What Disney princess was the only one to have siblings before Merida came out in Brave?
Answer: Ariel.
11. Monstropolis is a fictional city from what movie?
Answer: Monsters, Inc.
12. What is the name of Peter Pan’s friend and fairy?
Answer: Tinker Bell.
13. Mickey Mouse’s best friend goes by what name?
Answer: Donald Duck.
14. In the Parent Trap, what does the main character discover she has?
Answer: A twin.
15. True or false, does Aladdin have a mother and a father?
Answer: True.
16. The genie in Aladdin grants him how many wishes?
Answer: 3 wishes.
17. Who is the only Disney villain to never show up during the movie?
Answer: The man in Bambi.
18. What was Mickey Mouse’s original name?
Answer: Mortimer.
19. How many spots on the dogs in 101 Dalmatians?
Answer: 6.4 million spots.
20. What were Aladdin’s three wishes?
Answer: To become a prince, to be rescued from drowning, and to free the Genie.
21. How many siblings did Walt Disney have?
Answer: Four.
22. Which prominent Disney character makes an appearance as a stuffed animal in ‘Frozen’?
Answer: Mickey Mouse.
23. What facial feature of Pinocchio’s grows when he lies?
Answer: Nose.
24. Which Disney Princess has a chameleon as a sidekick?
Answer: Rapunzel.
25. Who is the young man who takes from the rich and gives to the needy?
Answer: Robin Hood.
26. What does Thumper teach Bambi in winter?
Answer: How to ice skate.
27. What is the name of Moana’s grandmother in the movie Moana?
Answer: Gramma Tala.
28. In the movie Moana, what is the name of the stone?
Answer: The Heart.
29. Who did Pocahontas’ father want her to marry?
Answer: Kocoum.
30. What color hair does Ariel have in ‘The Little Mermaid’?
Answer: Red.
31. What are the names of the three films in the ‘Aladdin’ trilogy?
Answer: ‘Aladdin’, ‘Aladdin And The King Of Thieves’ and ‘Aladdin: The Return Of Jafar’.
32. What year was the original ‘Cinderella’ released?
Answer: 1950.
33. Who is the first animal in Disney’s ‘Dumbo’ to receive a baby from the storks?
Answer: Mrs Bear.
34. Moana was chosen by whom to return the heart?
Answer: The ocean.
35. What is the slogan for ‘Monsters Incorporated’?
Answer: “We scare because we care”.
36. Who brings Pinocchio to life?
Answer: Blue fairy.
37. Which kind of wood is Pinocchio made of?
Answer: Oak.
38. What’s the first monster Hercules fights when he arrives in Thebes?
Answer: Hydra.
39. Who was the only Disney main character who didn’t talk throughout the entire film?
Answer: ‘Dumbo’.
40. What’s the name of the giant whale that swallowed Pinocchio?
Answer: Monstro.
41. Which was the first ever Disney Movie?
Answer: ‘Snow White And The Seven Dwarfs’.
Easy Disney Trivia Questions
In this section, we will be looking at some easy Disney trivia questions. Whether you are a die-hard Disney fan or just looking for something fun to do, these questions should be a breeze!
1. Who said, “It’s kind of fun to do the impossible”?
Answer: Walt Disney.
2. How many bricks were used to make Cinderella’s Castle in Magic Kingdom?
Answer: Zero.
3. Mowgli was brought up by which animals in ‘The Jungle Book’?
Answer: Wolves.
4. What prince is the only one who’s the main protagonist of a Disney movie?
Answer: Aladdin.
5. What prince is the only one who doesn’t kiss their princess in the first movie?
Answer: Li Shang (from Mulan).
6. What’s his first wish?
Answer: To be a prince.
7. In The Princess and the Frog, what country is Naveen the prince of?
Answer: Maldonia.
8. How many Muses are in ‘Hercules’?
Answer: Five.
9. What are the names of Cinderella’s stepsisters?
Answer: Anastasia and Drizella.
10. In Snow White and the Seven Dwarfs, what’s the prince’s first name?
Answer: He doesn’t really have one.
11. Which Disney Princess sang ‘Once Upon A Dream’?
Answer: Aurora.
12. In Sleeping Beauty, what’s the first name of the prince?
Answer: Philip.
13. Where does Mike Wazowski go with his girlfriend Celia for her birthday feast in ‘Monsters Inc’?
Answer: Harryhausen’s.
14. What does ‘Hakuna Matata’ mean?
Answer: “No worries”.
15. In The Beauty and the Beast, how old is the Beast expected to be when the last petal falls?
Answer: 2.
16. Which ‘Full House’ actor voices the character Aladdin?
Answer: Scott Weinger.
17. What prince didn’t have its human form for the longest time?
Answer: The Beast (from Beauty and the Beast).
18. Who equipped Hercules to be a hero?
Answer: Philoctetes (better known as Phil).
19. What is the name of the toy store in ‘Toy Story 2’?
Answer: Al’s Toy Barn.
20. Which Disney film includes the hit song ‘Let It Go’?
Answer: ‘Frozen’.
21. Who is the bear in ‘The Jungle Book’?
Answer: Balloo.
Hard Disney Trivia Questions
Hard Disney trivia are some tough questions that even the biggest Disney fans might be unable to answer. So, prepare yourself for a challenge by donning your thinking cap! Check out hard Disney trivia questions and answers:
1. Who was the voice of Thomas in Pocahontas?
Answer: Christian Bale.
2. Who was the inspiration for Ariel’s features?
Answer: Alyssa Milano.
3. How many Disney movies have complete parents?
Answer: 4.
4. Mickey Mouse and Goofy can be seen in the movie The Little Mermaid, true or false?
Answer: True.
5. Yen Sid is what backwards?
Answer: Disney.
6. What is the real name of Prince Charming?
Answer: It’s unknown still.
7. What is the name of the queen in Sleeping Beauty?
Answer: It’s unknown.
8. What was Walt Disney’s favorite piece of animated transformation?
Answer: Cinderella’s dress.
9. What is the “tell” whenever Aladdin tells a lie?
Answer: The feather falls in his face.
10. What were the muses in Hercules intended to be voiced by originally?
Answer: The Spice Girls.
11. What was the most expensive Disney film ever made?
Answer: Pirates of the Caribbean: At World’s End.
12. Jackie Chan was the voice in what movie?
Answer: The Chinese version of Beauty and the Beast.
13. What is the only Disney princess to have dimples?
Answer: Tiana.
14. What was the first animated film to be nominated for a “Best Picture” Academy Award?
Answer: Beauty and the Beast.
15. What singer auditioned three times for the role of Tiana?
Answer: Alicia Keys.
16. What was Aladdin’s appearance modeled after?
Answer: Tom Cruise.
17. Who created Rex from Toy Story?
Answer: Joss Whedon.
18. If the character Merida in Brave straightened her hair, how long would it be?
Answer: Four feet long.
19. Who is the only Disney Princess to have a tattoo?
Answer: Pocahontas.
20. Triton, Ariel’s father is the son of which Greek God?
Answer: Poseidon.
21. Who has the largest eyes out of all the Disney characters?
Answer: Repunzel.
22. What type of accent does Sebastian have in the Little Mermaid?
Answer: A British accent.
23. Ariel and Belle have cameos in the movie Enchanted, true or false?
Answer: True.
24. What is the only Disney princess to have a duet with a villain?
Answer: Anna from Frozen.
25. What is “Woody’s” full name in Toy Story?
Answer: Woody Pride.
26. What is the second-most expensive Disney movie ever made?
Answer: Tangled.
27. True or false, Sid from Toy Story makes an appearance in Toy Story 3?
Answer: True.
28. What is “Boo’s” real name?
Answer: Mary.
29. How many balloons would it take to lift up Carl’s house in the movie Up?
Answer: 9.4 million balloons.
30. What is the full name of “WALL-E?”
Answer: Walter Elias.
31. True or false, 50 children were hospitalized after licking frogs after seeing The Princess and the Frog?
Answer: True.
32. What was the original name of The Emperor’s New Groove?
Answer: Kingdom of the Sun.
33. What’s the substance that created the hallucinations to unlock Dumbo’s potential in Dumbo?
Answer: Alcohol.
34. The vultures in the Jungle Book were intended to be voiced by which rock group?
Answer: The Beatles.
35. What year did Wreck-it Ralph development start?
Answer: In the 1980s.
36. What’s the original name for Wreck-it Ralph?
Answer: High Score and Joe Jump.
37. What was the name of the Disney educational film released in 1943?
Answer: Education for Death.
38. What was the first Disney movie to include real-world advertised products?
Answer: Oliver & Company.
39. What year was Oliver & Company released?
Answer: 1988.
Hardest Disney Trivia Questions
You may think you know all there is to know about Disney, but think again! These questions are designed to test even the most die-hard Disney fans. From the earliest days of Walt Disney’s animation empire to the most recent releases, these questions will leave you stumped. So, do you feel up to the challenge, then? If so, here is a list of some hardest Disney quiz for you!
1. Duchess is a mother to how many kittens in ‘The Aristocats’?
Answer: Three.
2. What’s the name of Rapunzel’s chameleon?
Answer: Pascal.
3. What were Mickey Mouse’s first words ever spoken?
Answer: “Hot dog!”
4. Who was the first black Disney princess?
Answer: Princess Tiana.
5. What does Mary Poppins say helps the medicine go down?
Answer: A spoonful of sugar.
6. What is the first movie did an animated openly gay character appear in Disney’s franchise?
Answer: The cartoon character first appeared in Onward.
7. Is Magic Kingdom part of the Disney franchise?
Answer: Yes.
8. True or false, Disney hired a former Ford head of design to make cars suitable to drive in Zootopia?
Answer: True.
9. Which theme park came first, Walt Disney world or Disney land?
Answer: Disneyland came first.
10. Which of the disney princess sings “once upon a dream?”
Answer: Princess Aurora from Sleeping Beauty.
11. Who is the lazy bear featured in the Disney movie, The Jungle Book?
Answer: Baloo.
12. Which actor was known for speaking and singing his Disney character?
Answer: Mel Gibson.
13. What was the original name of the Lion King?
Answer: King of the Jungle.
14. Name the Disney movie that was created to boost popularity of Mickey Mouse.
Answer: The Sorcerer’s Apprentice.
15. What day is Mickey Mouse’s birthday?
Answer: November 18th.
16. How many Disney movies were conceived on a napkin during lunch?
Answer: 3 movies.
17. How many characters are in Big Hero 6?
Answer: 15 main characters and 701 unique characters.
18. Which was the first Pixar film?
Answer: ‘Toy Story’.
19. How many years old is Crush in ‘Finding Nemo’?
Answer: 150.
20. Who is Sleeping Beauty’s prince?
Answer: Prince Philip.
21. Emperor Kuzco turns into which animal in ‘The Emperor’s New Groove’?
Answer: Llama.
22. Which Disney character sings “Kiss the Girl?”
Answer: Sebastian the Crab.
23. The Haunted Mansion is a dwelling for how many joyous haunts?
Answer: 999.
24. Complete the quote, “All you need is a little faith, trust, and…”
Answer: “Pixie dust.”
Difficult Disney Trivia Questions
Do you know the name of Mickey Mouse’s girlfriend? What about Sleeping Beauty’s prince? If you think you’re up for the challenge, test your knowledge with these difficult Disney trivia questions.
1. What is the name of Pixar’s lamp mascot?
Answer: Luxo Jr.
2. Who sang “I’ll Make a Man Out of You” in Mulan?
Answer: Donny Osmond.
3. What is the “cutest little town” in Carburetor County?
Answer: Radiator Springs.
4. Walt Disney had how many kids?
Answer: Two (Diane and Sharon).
5. Disney introduced its first animated openly gay character in which movie?
Answer: Onward.
6. Joy, Fear, Anger, Disgust and Sadness guide whose emotions in Inside Out?
Answer: Riley.
7. Who was Geppetto’s pet in Pinocchio?
Answer: Figaro.
8. Who was Experiment 626?
Answer: Stitch.
9. How many theme parks are in Walt Disney World?
Answer: Four (Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom, and Hollywood Studios).
10. What are the names of Cruella’s henchmen in 101 Dalmatians?
Answer: Jasper and Horace.
11. What name did Ursula go by when she took human form?
Answer: Vanessa.
12. Russell belongs to which scouting organization in Up?
Answer: The Wilderness Explorers.
13. Which Grammy winner composed the songs on the Tarzan soundtrack?
Answer: Phil Collins.
14. “Great Big Beautiful Tomorrow” is the theme song of which iconic Disney ride in Magic Kingdom?
Answer: Carousel of Progress.
15. Which Pixar character said: “Our fate lives within us. You only have to be brave enough to see it”?
Answer: Merida.
16. The Queen of Hearts wants her roses what color in Alice in Wonderland?
Answer: Red.
17. What was Nemo’s mother’s name?
Answer: Coral.
18. Which character tells Buzz that he’s his father?
Answer: Zurg.
19. What kind of insect is Flik in A Bug’s Life?
Answer: Ant.
20. World Showcase consists of how many countries?
Answer: 11.
Good Disney Trivia Questions
If you’re a fan of Disney movies, then you’ll love this list of good Disney trivia questions. These questions are fun and challenging, and they cover various topics related to Disney movies.
1. Which movie is Wall-E a fan of?
Answer: ‘Hello, Dolly!’
2. In ‘Monster’s Inc.’, there’s nothing more poisonous or lethal than what?
Answer: A human child.
3. What are the names of the three Good Fairies in ‘Sleeping Beauty’?
Answer: Flora, Fauna and Merryweather.
4. Which cartoon character was the first to receive a star on the Hollywood Walk of Fame?
Answer: Mickey Mouse.
5. What are the little fox and the hound called from 1981’s ‘The Fox And The Hound’?
Answer: Tod and Copper.
6. What was the name of Jessie’s first owner in ‘Toy Story 2’?
Answer: Emily.
7. Who says, “The past can hurt. But the way I see it, you can either run from it or learn from it”?
Answer: Rafiki.
8. What is the name of Disney’s personal island?
Answer: Castaway Cay.
9. Who was the first Black Disney princess.
Answer: Princess Tiana.
10. Which planet do guests frequent in ‘Star Wars: Galaxy’s Edge’?
Answer: Batuu.
11. What is the name of the Italian diner where the Lady and the Tramp share spaghetti.
Answer: Tony’s Restaurant.
12. How old is Meredith Blake in 1998’s movie ‘The Parent Trap’?
Answer: 26.
13. Which fireworks show replaced ‘Wishes’ in 2017?
Answer: ‘Happily Ever After’.
14. Mike and Sulley enrolled in which league in Monsters University?
Answer: Oozma Kappa.
15. What are the names of Walt Disney’s children?
Answer: Diane and Sharon.
16. What’s the name of the daycare where Andy’s toys end up in ‘Toy Story 3’?
Answer: Sunnyside.
17. Disney created its first animated openly gay character in which movie?
Answer: ‘Onward’.
18. Which Disney film features the famous dialogue, “Mirror, mirror”?
Answer: ‘Snow White’.
19. How many Walt Disney World Resort theme parks are there?
Answer: Four.
20. ‘Great Big Beautiful Tomorrow’ is the theme song of which iconic Disney ride in Magic Kingdom?
Answer: The Carousel of Progress.
21. Dory suffers from which disorder?
Answer: Short-term memory loss.
22. Which animated film was the first Disney film to earn a Best Picture nomination?
Answer: ‘Beauty And The Beast.’
23. What does Elizabeth Swann confide to the pirates in ‘Pirates Of The Caribbean’ that her surname is?
Answer: Turner.
24. Which was Julie Andrews’s first Disney movie?
Answer: ‘Mary Poppins’.
Disney Trivia Questions and Answers
If you don’t know the answers, don’t worry – you’re about to learn them! This section of the article is all about Disney trivia questions and answers. We’ll cover a range of topics, from the voice actors behind your favourite characters to the real-life inspirations behind Disney movies.
1. What type of creature is the Disney sidekick Mushu?
Answer: Chinese dragon.
2. What is the address Dory has to memorize in ‘Finding Nemo’?
Answer: 42 Wallaby Way, Sydney.
3. In ‘The Jungle Book’, what kind of animal is King Louis?
Answer: Orangutan.
4. What is the name of the antagonist from ‘The Little Mermaid’?
Answer: Ursula.
5. Who was Maui’s voice actor in ‘Moana’?
Answer: Dwayne Johnson.
6. Who plays the Genie in the 2019 live-action adaptation of ‘Aladdin’?
Answer: Will Smith.
7. What’s the name of Snow White’s prince?
Answer: Prince Florian.
8. Who was the first Disney princess?
Answer: Snow White.
9. Which Disney princess is the youngest?
10. What is the name of the teacup from ‘Beauty And The Beast’?
Answer: Chip Potts.
11. Which popular princess has the longest hair?
Answer: Rapunzel.
12. Which siblings were behind several Disney movie songs and ‘It’s A Small World (After All)’?
Answer: The Sherman Brothers.
13. Which Disney princess has the least dialogues?
Answer: Aurora.
14. In which US state is the ‘Princess And The Frog’ set?
Answer: Louisiana.
15. In ‘Zootopia’, what kind of animal is Judy Hopps?
Answer: Bunny.
16. What is the name of Elsa’s sister in ‘Frozen’?
Answer: Anna.
17. Who wrote the hit song ‘You’ve Got A Friend In Me’?
Answer: Randy Newman.
18. What’s the name of the Princess in ‘Aladdin’?
Answer: Princess Jasmine.
19. In ‘Peter Pan’, what is the name of Wendy’s dog?
Answer: Nana.
20. Which Disney Princess sings ‘Once Upon A Dream’?
Answer: Sleeping Beauty.
21. Who’s the fashion designer in ‘Incredibles’?
Answer: Edna Mode.
22. Which Disney film has the tagline, “Fish are friends, not food”?
Answer: ‘Finding Nemo’.
23. What animal is ‘Dumbo’?
Answer: Elephant.
24. What is Simba’s mother’s name?
Answer: Sarabi.
25. Which animal was Tarzan brought up by?
Answer: Gorilla.
26. Who freed Geine?
Answer: Aladdin.
27. What color is Rapunzel’s hair at the end of the film?
Answer: Brown.
28. In ‘Toy Story’, what is the name of the child who owns the toys?
Answer: Andy.
29. Which color dress does Cinderella wear to the ball?
Answer: Blue.
Answer: Snow White and Princess Jasmine.
30. Which princess is the oldest Disney princess?
Answer: Elsa.
31. Which princess has a live-action remake released in 2020?
Answer: Mulan.
32. Which song do Cinderella and Prince Charming dance to at the ball?
Answer: ‘So This Is Love’.
33. Which two Disney princesses are not authorised Disney princesses?
Answer: Anna and Elsa.
Disney Princess Trivia Questions
Do you know the names of all of Disney’s Princesses? Do you know which one is the oldest and which one is the youngest? If you’re unsure or want to test your knowledge, this quiz is for you! Check out the Disney princess quiz questions given below:
1. What is the name of Mulan’s pet dragon?
Answer: Mushu.
2. What kind of job does Belle’s father have?
Answer: Inventor.
3. Who is Aurora’s prince?
Answer: Prince Philip.
4. Who does Rapunzel fall in love with?
Answer: Flynn Rider/Eugene Fitzherbert.
5. Which Princess’s name means “beautiful” in French?
Answer: Belle.
6. Who is the only Disney Princess based on a real person?
Answer: Pocahontas.
7. What is the name of Ariel’s best friend?
Answer: Flounder.
8. What is the name of Rapunzel’s pet lizard?
Answer: Pascal.
9. Which Princess has stepsisters named Anastasia and Drizella?
Answer: Cinderella.
10. Which Disney Princess’s name can be translated to mean “magnolia?”
Answer: Mulan.
11. Which Disney Princess wears 22 different outfits and 5 different hairstyles in her movie?
Answer: Merida.
12. Who is considered a Disney Princess, but was not actually a Princess in the movie?
Answer: Mulan.
13. Where does Tiana live?
Answer: New Orleans.
14. Where does Jasmine live?
Answer: Agrabah.
15. Where does Belle live?
Answer: France.
16. Where does Merida live?
Answer: Scotland.
17. Who is the only Disney Princess with a job?
Answer: Tiana.
18. Which Disney Princess’s hair is 70 feet long?
Answer: Rapunzel.
19. Which Disney Princess’s name can be translated to mean “ocean?”
Answer: Moana.
20. What is the name of Moana’s pet pig?
Answer: Pua.
21. Who is the only Disney Princess to have brothers?
Answer: Merida.
22. This princess speaks only 18 lines throughout the movie in which she stars.
Answer: Aurora.
23. This princess’s famous pose was inspired by a statue in Copenhagen, Denmark.
Answer: Ariel.
24. Which Disney Princess has a star on the Hollywood Walk of Fame?
Answer: Snow White.
25. What is Belle’s favorite hobby?
Answer: Reading.
26. What does Ariel use her fork for?
Answer: Brushing her hair.
27. Which Princess rides in a carriage made from a pumpkin?
Answer: Cinderella.
28. What object does the Beast give to Belle?
Answer: A mirror.
29. Which Princess is a skilled archer?
Answer: Merida.
30. Who is the mouse that Cinderella saves?
Answer: Gus.
31. What causes Snow White to fall into a deep sleep?
Answer: A poisoned apple.
32. Which Disney Princess was not born a human?
Answer: Ariel.
Disney Movie Trivia Questions
This part will share some of our favourite Disney movie trivia questions and answers. This will be related to the plot, character, setting, protagonist and antagonist. So be sure to finish reading!
1. What is the name of Jasmine’s pet tiger in Aladdin?
Answer: Rajah.
2. What is the name of the character who has no memory in the movie Finding Nemo?
Answer: Dori.
3. In the movie Brave, what is the name of the bear antagonist?
Answer: Mor’du.
4. Who visits the workshop and brings Pinocchio back to life?
Answer: A blue fairy.
5. Cinderella and Belle are characters in what Disney movie?
Answer: Sleeping Beauty.
6. What type of animals own the ice cream shop in Zootopia?
Answer: An elephant.
7. Who was the man to marry Pocahontas?
Answer: John Smith.
8. Woody and Buzz are characters from which Disney movie?
Answer: The movie Toy Story.
9. Tinkerbell is the magical fairy that is always helping which Disney character?
Answer: Peter Pan.
10. Who was the first Disney villain?
Answer: The Evil Queen in Snow White.
11. How many dwarfs does Snow White live with?
Answer: 7.
12. What’s the name of the song that Cinderella and Prince Charming dance to?
Answer: So this is love.
13. How many sisters does Ariel have?
Answer: 6.
14. How many siblings does Prince Naveen Have?
Answer: 3.
15. In the movie Alice and Wonderland, what is the appearing character that seems to guide Alice?
Answer: The Cheshire cat.
16. Mickey Mouse has a wife named what?
Answer: Minnie Mouse.
17. Princess Aurora is a character from which Disney movie?
Answer: Maleficent.
18. What is the name of Simba’s father in The Lion King?
Answer: Mufasa.
19. Boo is a character from which Disney Pixar film?
Answer: Monsters, Inc.
20. Who is one of the only Disney princesses to have hazel eyes?
Answer: Belle.
21. What song was almost cut from The Little Mermaid?
Answer: Part of Your World.
22. In the movie Frozen, how many brothers does Hans have?
Answer: Twelve brothers.
23. Which one of the Disney Characters was played by Mike Meyers?
Answer: Shrek.
24. Ariel is the only Disney princess to have what?
Answer: A child.
25. Who was the first Disney princess to appear in a movie?
Answer: Snow White and the Seven Dwarfs.
26. Who is the youngest Disney princess?
Answer: Snow White.
27. Who is the only Disney princess who isn’t considered to be royalty?
Answer: Mulan.
28. What is the name of the snake in The Jungle Book?
Answer: Kaa.
29. In the movie Beauty and the Beast, what is the name of the princess?
Answer: Belle.
30. In the movie Cars, what is the name of the main character?
Answer: Lightning McQueen.
31. King Triton is a character from what movie?
Answer: The Little Mermaid.
32. Winnie the Pooh has a best friend that goes by the name of what?
Answer: Piglet.
33. In the movie Tangled, what is the name of the horse?
Answer: Maximus.
34. how many daughters does King Triton have in the movie The Little Mermaid?
Answer: 7.
Disney Theme Park Trivia Questions
Do you love Disney theme parks? Do you know everything about them? Whether a first-time visitor or a seasoned pro, test your knowledge with these Disney theme park trivia questions!
1. Which messy item does Disney not sell anywhere inside the park?
Answer: Gum is not sold at Disney World. However, you can bring your own gum into the park.
2. What is the third largest bus system in Florida?
Answer: Disney’s own buses, of course! With nearly 300 buses operating at Disney World, the Disney Transportation System is the third largest bus system in Florida.
3. How many times has Disney World closed to the public?
Answer: Disney World has only closed 8 times in its history.
4. What is Magic Kingdom’s official tagline?
Answer: “The Most Magical Place on Earth”
5. How many people visit Disney World each day?
Answer: When Magic Kingdom first opened in 1971, Disney World averaged 10,000 visitors per day. Today, the average daily attendance is around 53,000!
6. How much were admission prices when Disney World first opened?
Answer: Admission prices were just $3.50 when the park first opened to the public in the early 1970s.
7. Who are “Imagineers”?
Answer: Imagineers are the people hired by Disney to devise and create the theme park attractions at Walt Disney World.
8. Who are “Cast Members”?
Answer: A Cast Member is the name given to a Walt Disney World employee. There are roughly 62,000 Cast Members working at the park, making it one of the largest single-site employers in the country.
9. What is the “Utilidor”?
Answer: Disney World has miles of underground tunnels connecting to different areas of the park. These tunnels – called the Utilidor – are mostly used to provide an area for Cast Members to change into costume, take breaks, and travel around the park undetected by guests. Garbage is also collected inside the Utilidor.
10. How far apart are trash cans at Disney World?
Answer: In order to keep the park clean, Imagineers designed Walt Disney World so that no guest is ever more than 30 steps away from the nearest trash can.
11. When did Disney World first open to the public?
Answer: Walt Disney died in 1966, five years before Disney World Resort opened. Walt’s brother, Roy O. Disney, dedicated the park on October 1st, 1971.
12. Where is Walt Disney World located?
Answer: The park is in Bay Lake and Lake Buena Vista, FL (not Orlando).
13. How much land does Disney World comprise?
Answer: Walt Disney World Resort encompasses roughly 50 square miles. Walt Disney originally purchased the land for a mere $5 million.
14. Which is the smallest and largest theme park at Disney?
Answer: With 107 acres, Magic Kingdom is the smallest. Spread out over a whopping 580 acres, Animal Kingdom is easily Disney World’s largest theme park.
15. How tall is Cinderella Castle?
Answer: Because of “forced-perspective,” Cinderella Castle appears larger than it really is. This Magic Kingdom icon stands at just 189 feet tall. There is a total of 27 different towers atop Cinderella Castle.
16. How many bricks were used to construct Cinderella Castle?
Answer: None! The exterior is made of steel beams, plaster, concrete, and molded fiberglass.
17. What are the names of Big Thunder Mountain’s 6 trains?
Answer: I.B. Hearty, I.M. Brave, I.M. Fearless, U.B. Bold, U.R. Daring, and U.R. Courageous.
18. Who is featured in Magic Kingdom’s “Sharing the Magic” and “Partners” statues?
Answer: The “Sharing the Magic” statue in Town Square depicts Roy Disney and Minnie Mouse, while the “Partners” statue in front of Cinderella Castle depicts Walt Disney holding Mickey Mouse’s hand.
19. What was the original name of The Seas with Nemo & Friends pavilion?
Answer: The Living Seas, which opened in 1986 and was renamed to The Seas with Nemo & Friends in 2006.
20. Which town served as the inspiration for Magic Kingdom’s Main Street USA?
Answer: Main Street USA is loosely based on Marceline, Missouri, a town where Walt Disney spent 4 years of his childhood. Walt wanted Main Street USA to look like Marceline’s downtown district.
21. Which section of Magic Kingdom has no bathrooms?
Answer: Liberty Square. Imagineers wanted to keep this area as authentic to Colonial times as possible (there was no indoor plumbing in the 1700s).
22. Which tree sits prominently in Liberty Square?
Answer: The Liberty Tree. Disney World gardeners have grown over 500 new oak trees from the acorns of the Liberty Tree.
23. Which of these attractions has been in operation since Magic Kingdom’s first day: Space Mountain, It’s a Small World, Big Thunder Mountain, or Pirates of the Caribbean?
Answer: It’s a Small World.
24. What is the motto for the It’s a Small World attraction?
Answer: “The Happiest Cruise That Ever Sailed”.
25. What attraction – which opened at Magic Kingdom in 1973 – was modeled after a popular attraction of the same name at Disneyland (which opened in 1967)?
Answer: Pirates of the Caribbean. It’s still one of Disney World’s most popular rides today.
26. What do Cast Members say as they shut down Pirates of the Caribbean every evening?
Answer: “Goodbye, George.” An Imagineer named George was killed during the construction of the Pirates of the Caribbean. Legend has it that George’s ghost still haunts the ride to this day. As a superstition, the attraction’s operators say, “Goodbye George” before they leave for the night.
27. What is the oldest attraction in Magic Kingdom?
Answer: Prince Charming Regal Carousel, formerly named Cinderella’s Golden Carousel. It was originally built for Detroit’s Belle Isle Park in 1917.
28. Which Fantasyland attraction replaced the legendary Mr. Toad’s Wild Ride?
Answer: The Many Adventures of Winnie the Pooh
29. What is the name of the audio-animatronic singer/organist who performs daily at Cosmic Ray’s Starlight Café?
Answer: Sonny Eclipse.
30. Which Magic Kingdom attraction plays the song “Zip-a- Dee-Doo- Dah”?
Answer: Splash Mountain.
31. What attraction was “flight-tested” by U.S. astronauts before it was opened to the public?
Answer: Space Mountain.
32. What is the maximum score you can achieve on Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin?
Answer: 999,999.
33. Which attraction features boats with the following names: Amazon Annie, Bomokandi Bertha, Congo Connie, Ganges Gertie, Irrawaddy Irma, Kwango Kate, Mongala Millie, Nile Nelly, Orinoco Ida, Rutshuru Ruby, Sankuru Sadie, Senegal Sal, Ucvali Lolly, Volta Val, Wamba Wanda, and Zambesi Zelda?
Answer: The Jungle Cruise!
34. What is the name of the jolly headhunter near the end of The Jungle Cruise ride?
Answer: Trader Sam.
35. What is the largest pavilion in Epcot?
Answer: The Land. Covering six acres, The Land pavilion is the largest pavilion in Epcot. It is comprised of greenhouses and labs to research various agricultural techniques.
36. Which Epcot pavilion is totally energy-independent?
Answer: Universe of Energy. With the help of solar panels on its roof, the Universe of Energy pavilion is totally energy self-sufficient.
Walt Disney Trivia Questions
Walt Disney was one of the most influential filmmakers of the 20th century. He created some of the most iconic characters and films that are still beloved by people all over the world. If you’re a fan of Disney, see how much you know about the man and his work with these Walt Disney trivia!
1. Where was Walt Disney born?
Answer: Chicago.
2. Walt had a private apartment in Disneyland. Where is it located in the park?
Answer: Above the Main Street Fire Station.
4. How many individual Oscars did Walt win in his lifetime?
Answer: 22.
5. What’s the name of Walt Disney’s wife?
Answer: Lilian Disney.
6. How many children did Walt have with his wife?
Answer: They had two children, Diane and Sharon (who was adopted).
7. The fact there’s a lack of mother presence in most of Disney’s movies is connected to his own personal life and his mother’s unfortunate death. Is this true or false?
Answer: Many claims allude to this being true.
8. Which were the three original hotel and lodging offerings at WDW?
Answer: The Polynesian, the Contemporary, and Fort Wilderness Campground.
9. Before it became Mickey & Minnie’s Runaway Railway, what was the name of the attraction housed in the replica of Grauman’s Chinese Theater?
Answer: The Great Movie Ride.
10. Which former Disney Channel show was actually filmed at Hollywood Studios when it was branded as Disney’s MGM Studios?
Answer: The All-New Mickey Mouse Club.
11. How many Oscars has Walt Disney won and how many nominations did he have?
Answer: Walt Disney won 22 Oscars from 59 nominations.
12. Do you know when and where Walt Disney was born?
Answer: December 5, 1901, Chicago, Illinois, U.S.
13. Did Walt Disney draw Mickey Mouse?
Answer: No, it was Ub Iwerks who actually drew Mickey Mouse.
14. How did Walt Disney pass away?
Answer: He had lung cancer (he was a heavy smoker).
15. To sell this particular movie, which fairytale did Walt perform as a one-man show?
Answer: Snow White.
16. Which short film did Walt originally collaborate on with Salvadore Dali?
Answer: Destino.
17. How many honorary degrees does Walt have?
Answer: Three, though he never went to college.
18. Which character did Walt perform in a school play before becoming the star of a Disney movie?
Answer: Peter Pan.
19. Why did Walt drop out of high school?
Answer: To join the Red Cross Ambulance Corps.
20. What did Walt name the model train he built in his backyard?
Answer: Carolwood Pacific Railroad.
16. Who are the seven dwarfs in the movie ‘Snow White’?
Answer: Doc, Grumpy, Happy, Sleepy, Bashful, Sneezy and Dopey.
17. What are the names of the mountains in Magic Kingdom?
Answer: Space Mountain, Splash Mountain and Big Thunder Railroad Mountain.
18. How many fingers does Mickey Mouse have on each hand?
Answer: Four (three fingers and a thumb).
19. There are many claims that Walt Disney is cryogenically frozen. Is this true?
Answer: No, this isn’t true despite the claims.
20. What’s the name of Walt Disney’s first ever cartoon character?
Answer: Oswald the Lucky Rabbit.
21. Which year did Walt Disney World open?
Answer: 1971.
22. Which of the WDW parks is the smallest in size?
Answer: Magic Kingdom.
23. What is the name of the underground tunnels connecting various areas of the parks?
Answer: The Utilidor.
24. What is Magic Kingdom’s oldest attraction?
Answer: Prince Charming Regal Carrousel.
25. How many trains does Big Thunder Mountain Railroad have?
Answer: Six.
26. Which year is posted in a sign hanging over the Hall of Presidents?
Answer: 1787.
27. In Animal Kingdom, what is the name of the giant dinosaur standing in DinoLand U.S.A.?
Answer: Dino-Sue.
28. Who was Walt’s favorite character?
Answer: Goofy.
Classic Disney Character Trivia Questions
Who is your favourite classic Disney character? While you may know much about the newer animated movies, do you know as much about the classic characters? Read our fantastic collection of classic Disney quiz and answers:
1. True or False: Bolt is a cat.
Answer: False, it’s a dog.
2. What kind of animal is Flower in the movie Bambi?
Answer: A skunk.
3. What does Thumper try to teach Bambi when winter comes?
Answer: How to ice skate on the frozen pond.
4. In the movie Beauty and the Beast, who sings the theme song “Beauty and the Beast”?
Answer: Mrs. Potts.
5. What is the name of the hamster in Disney’s Bolt?
Answer: Rhino.
6. What is the color of Belle’s dress when she dances with the Beast?
Answer: Gold.
7. What kind of animal is Clarabelle?
Answer: A cow.
8. What was Mickey Mouse almost named?
Answer: Mortimer Mouse.
9. What colors does Daisy Duck usually wear?
Answer: Pink and purple.
10. How is Pluto different from Mickey and his friends?
Answer: He can’t speak.
11. What color shoes does Mickey Mouse usually wear?
Answer: Yellow.
12. What is the name of Goofy’s son?
Answer: Maximilian Goof, or Max for short.
13. What fashion store do Minnie Mouse and Daisy Duck open and operate together?
Answer: A bow-tique, a store for bows.
14. What is Minnie’s full first name?
Answer: Minerva.
15. True or False: Walt Disney’s first fully animated feature film was Snow White and the Seven Dwarfs.
Answer: True.
16. True or False: Olaf is a reindeer in Frozen.
Answer: False, he is a snowman.
17. What color is Alice’s dress in Disney’s Alice in Wonderland?
Answer: Blue.
18. What does the rabbit continue to repeat throughout the movie Alice in Wonderland?
Answer: “Oh dear, I’m late for a very important date!”
19. Which actress plays a set of twins in Disney’s remake of A Parent Trap?
Answer: Lindsay Lohan.
20. What secret sweet snack do the twins discover they both love in Disney’s A Parent Trap?
Answer: Oreo’s with Peanut Butter.
21. Who is Bambi’s love interest?
Answer: Faline.
22. True or False: Auguste Gusteau is Remy’s idol in ‘Ratatouille’.
Answer: True.
23. Who produce Wall-E?
Answer: Pixar.
24. What army Mulan fights?
Answer: The Huns.
25. What was the name of Walt Disney’s first cartoon character?
Answer: Oswald the Lucky Rabbit.
26. What were Mickey’s first words ever?
Answer: “Hot dog!”
27. What is the name of the character who wants to marry Belle in Beauty and the Beast?
Answer: Gaston.
28. What was the name of the chihuahua from Beverly Hills that gets lost in Beverly Hills Chihuahua?
Answer: Chloe.
29. How many siblings does Thumper have in the movie Bambi?
Answer: Five sisters.
30. What is the name of the fictional city where Big Hero 6 takes place?
Answer: San Fransokyo.
31. What illegal activity was Hero participating in at the opening of Big Hero 6?
Answer: Robot Fighting.
32. What is Baymax’s purpose/profession in Big Hero 6?
Answer: Personal Healthcare Companion.
33. Who was behind the mask, revealing who burned down the lab at the beginning of Big Hero 6?
Answer: Callaghan, the robotics professor.
34. Which actor voices the dog Papi in the movie Beverly Hills Chihuahua?
Answer: George Lopez.
35. Which actor voiced the dog Bolt in Disney’s Bolt?
Answer: John Travolta.
36. What is the name of Bolt’s new master in Disney’s Bolt?
Answer: Penny.
37. What does King Fergus give Merida for her birthday in the film Brave?
Answer: A bow & arrow.
38. What is the name of Merida’s three brothers in Disney’s Brave?
Answer: Harris, Hubert, & Hamish.
39. What is the name of the author who wrote the book Bridge to Terabithia that Disney later recreated a movie from?
Answer: Katherine Paterson.
Final Thoughts on Disney Trivia Questions
In short, when you’re a Disney fan, learning as much about Disney as possible through Disney trivia questions is important. There are so many fun facts about Disney; you can use them to have some fun trivia with your friends and family.
Disney trivia questions are a fun way to entertain your child. Ask your child to pick a Disney movie and then ask them to answer Disney trivia questions. The questions will usually be related to the movie they chose. Some trivia questions will also be related to a Disney character or a character from the movie.
We hope you enjoyed our well-crafted Disney trivia quiz! With this knowledge, we know that you will be able to show off to your friends and family with some fabulous Disney trivia.
So what are you waiting for? Hurry up! Arrange a party at your favourite place and start playing a trivia questions game with your friends for real fun and learning something new about the world.
Leave a Comment